Hlavní obsah

PlayStation 4 stále neřekl poslední slovo. V obchodech je pořád k mání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos uplyne deset let od doby, kdy se začal prodávat PlayStation 4. Přestože žezlo převzalo už před lety modernější provedení s číslovkou pět v názvu, čtyřka se stále ještě v tuzemských obchodech nabízí. Koupit ji lze za poměrně atraktivní cenu. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Televizní konzole PlayStation 4 Pro od SonyVideo: archív výrobce

 
Článek

PlayStation 5 si odbyl prodejní premiéru již v roce 2020. Jenže zájem byl tak obrovský, že se v čipové krizi nedařilo poptávku uspokojit. Situace se zlepšila v podstatě až koncem loňského roku.

Právě nedostupnost pětky byla jedním z hlavních důvodů, proč se společnost Sony rozhodla prodloužit životnost čtyřky. Původně totiž měla být výroba staršího modelu ukončena již v roce 2021, nakonec se tak ale stalo až vloni.

Zájem o PlayStation 5 je stále enormní. Sony hlásí rekordní zisk

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Původní PlayStation 4 z roku 2013

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Prodejci ale nyní stále doprodávají skladové zásoby, jen v Česku starší čtyřku podle Zboží.cz nabízejí desítky různých obchodů. Ceny jsou navíc nyní atraktivnější než před Vánocemi, kdy se dal nejlevnější model PlayStationu sehnat za 7990 Kč.

Aktuálně se PlayStation 4 Pro prodává už od 5980 Kč. To je zajímavý paradox, neboť pomalejší PlayStation 4 Slim vyjde dráž – stojí 6399 Kč. PlayStation 5 Digital Edition se proti tomu nabízí za 10 390 Kč, plnohodnotná pětka s optickou mechanikou vyjde na 11 890 Kč.

Celá řada herních tvůrců navíc stále ještě tituly nabízí jak pro PlayStation 5, tak i pro starší čtyřku. Právě proto tak může být nákup PlayStationu 4 pro řadu uživatelů atraktivním řešením, když pětka na pultech obchodů chybí.

Podle dostupných informací je PlayStation 4 jednou z nejlépe prodávaných konzolí na světě. Se 117,2 milionu prodaných kusů mu patří pátá příčka. Prvenství si drží PlayStation 2 se 155 miliony prodaných konzolí.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Sony chystá vylepšený PlayStation 5 Pro. Nabídne vyšší výkon

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám