Wolff: Mercedes potřeboval na začátku sezony šok, aby se odhodlal k velkým úpravám vozu  | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Wolff: Mercedes potřeboval na začátku sezony šok, aby se odhodlal k velkým úpravám vozu

Šéf Mercedesu Toto Wolff věří, že šok z nevydařeného startu letošní sezony mohl jeho týmu k tomu, aby se rozhodl k zásadnímu přepracování monopostu.

Mercedes měl od vozu s označením W14 velká očekávání. Úvod sezony byl však pro německou stáj zklamáním, takže se Mercedes odhodlal k urychlenému přepracování aktuálního monopostu.

Upravená verze modelu W14 debutovala koncem května v Monaku a během uplynulé neděle ve Španělsku pomohla Mercedesu k nejlepšímu letošnímu výsledku, kterým byl zisk 33 bodů za druhé a třetí místo v cíli.

„Myslím, že jsme na začátku sezony potřebovali šok, abychom pochopili, že takhle to dál nepůjde,“ řekl šéf Mercedesu Toto Wolff po GP Španělska pro Sky Sports F1 v kontextu toho, že se německý tým vzdal předchozího konceptu vozu a velmi rychle dokázal přejít na jiný.

„Tým v tomto odvedl v továrně mega práci,“ pochválil Wolff své podřízené.

„Jsem velmi rád za tvrdou práci, která byla odvedena ve Velké Británii – jak v Brixworthu, tak v Brackley. Přijali jsme rozhodnutí jít jiným směrem a udělali hodně změn na voze. Byl to riskantní krok, ale všichni na to tlačili a nyní máme dobrý vůz.“

Na Red Bull stále dost ztrácíme

Díky výsledku v Barceloně se Mercedes v Poháru konstruktérů posunul na druhé místo. Za dominantním Red Bullem však německý tým stále zaostává – projevilo se to i ve Španělsku, kde v cíli druhý Lewis Hamilton ztratil na vítězného Maxe Verstappena 24 sekund.

„Myslím, že to ve skutečnosti bylo méně. Lewis v závěru polevil, takže ztráta mohla být kolem 15 sekund. Na 66 kol je to ale pořád hodně. Nejsme tam, kde bychom chtěli být. Myslím si ale, že jsme jim blíž,“ dodal Wolff.

Doporučujeme

Články odjinud