Hlavní obsah

KVÍZ: Nejočekávanější hra roku je tady. Jak dobře znáte její svět?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním kvízu si mohou prověřit své znalosti herní fandové, kteří propadli fenoménu jménem Diablo. Tato kultovní série dostala právě v úterý nové pokračování s číslovkou čtyři v názvu, které je označováno za neočekávanější hru letošního roku. Jak dobře ale pekelný svět znáte?

Trailer ke hře Diablo IVVideo: archiv tvůrců

 
Článek
1. Na záludné otázky máme ještě dost času. Nejsnadnější otázka, na kterou snad správně odpoví i ti, kdo Diablo nikdy nehráli, dnešní kvíz odstartuje. Jaké herní studio stojí za sérií Diablo?
Foto: Novinky
2. Ještě než přitvrdíme, zvládnete uhádnout, o jaký žánr videoher se v této kultovní sérii jedná?
Foto: Novinky
3. Ani v tomto kvízu si neodpustíme čísla. Vůbec první hra celé série, která se jmenovala jednoduše Diablo, vyšla jako první pro počítače s Windows. Majitelé ostatních platforem museli čekat o rok déle. Kdy jste si tedy mohli poprvé Diablo zahrát na PC?
Foto: Novinky
4. U prvního dílu ještě chvíli zůstaneme. Objevil se v něm Farnham. Kdo to byl?
Foto: Novinky
5. V roce 2000 – tentokrát už na všechny podporované platformy naráz – vyšlo po úspěchu prvního dílu očekávané pokračování Diablo II. Příběh nás hned v úvodu zavede do středověkého blázince, konkrétně do jedné cely. Kdo je v ní uvězněn?
Foto: Novinky
6. V titulu Diablo II hráči postupně cestují od bažin přes pouště a džungli až do…
Foto: Novinky
7. Pokud jste v putování pekelným světem došli až sem, dočkali jste se třetího dílu. Ten mimochodem vyšel v roce 2012. Třetí díl byl vůbec poprvé předělán z 2D do 3D grafiky, což představovalo pro skalní fanoušky obrovský skok. Nás ale zajímá, za kterou postavu jste si nemohli v titulu Diablo III zahrát?
Foto: Novinky
8. U trojky ještě chvíli zůstaneme. V roce 2014 byl vydán datadisk s názvem Reaper of Souls, který přinesl kromě pátého aktu i novou postavu řemeslníka. Kdo to byl?
Foto: Novinky
9. Právě různorodost hratelných postav, kterým jsme se věnovali již v řádcích výše, je jednou z věcí, která dělá ze série Diablo bez nadsázky fenomén. Čtyřka sice oficiálně vychází až nyní, ale tvůrci o ní již hromadu informací prozradili. Na kolik hratelných postav se můžeme v nejnovějším díle těšit?
Foto: Novinky
10. Archanděla Inariuse kdysi svedla jedna démonka a společně vytvořili svět Sanctuary – místo, kde mohou žít spolu, aniž by se mohli účastnit nekončících střetů mezi anděly a démony. Co na tom, že jim vztah nevydržel. Nás totiž zajímá, jak se tato démonka jmenuje?
Foto: Novinky

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Jak dobře znáte svět kulatého nesmyslu?

Muži

KVÍZ: Vyznáte se v tuzemských dálnicích?

Domácí

Může se vám hodit na Zboží.cz: Diablo IV PC, Diablo IV PS4

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám