Zavřít reklamu

Lídr na poli čipů chytrých telefonů, společnost Qualcomm odhalila datum další akce Snapdragon Tech Summit. Jde o událost, v rámci které firma každoročně představuje své vlajkové čipy pro chytré telefony a očekává se, že bude představen procesor Snapdragon 8 Gen 3, který se stane srdcem většiny špičkových smartphonů roku 2024.

Akce Qualcommu začne 24. října 2023 v Maui na Havaji a bude trvat až do 26. října. Přepokládá se, že zmíněný procesor Snapdragon 8 Gen 3, bude pohánět některá zařízení Galaxy, konkrétně S24, S24+ a Galaxy S24 Ultra, s nimiž bychom se mohli setkat již počátkem příštího roku. Tuto čipovou sadu budou používat i další špičkové smartphony od společností Honor, iQOO, OnePlus, OPPO, Realme, Sony, Vivo nebo Xiaomi.

Předchozí dostupné informace naznačují, že Snapdragon 8 Gen 3 bude vyráběn 4nm výrobním procesem TSMC s označením N4P, který mírně vylepšuje 4nm postupy N4 svého předchůdce. Čipová sada bude disponovat jedním procesorovým jádrem Cortex-X4, pěti jádry Cortex-A720 a dvěma Cortexy-A520. Grafický procesor Adreno 750 bude údajně výrazně rychlejší než Adreno 740, jež byl použit ve Snapdragonu 8 Gen 2.

Objevily se indicie jež naznačují, že prvním telefonem, který bude uveden na trh se Snapdragonem 8 Gen 3 bude Xiaomi 14. Pokud jde o řadu Galaxy S24, proslýchá se, že Samsung u této řady zvažuje návrat ke svým čipům Exynos. V důsledku toho se s velkou pravděpodobností budeme moci v některých zemích setkat s variantami Galaxy S24 osazených Snapdragonem 8 Gen 3, zatímco v jiných budou tyto vlajkové telefony poháněny Exynosem 2400. Jak si Exynos 2400 povede ve srovnání se Snapdragonem 8 Gen 3, však ukáže čas.

Telefony řady Galaxy S23 koupíte zde

Dnes nejčtenější

.