Hlavní obsah

Škoda ukázala karoserii chystaného kodiaqu, nová generace už se vyrábí

Škoda Auto zahájila předsériovou výrobu druhé generace Škody Kodiaq. V krátké upoutávce je k vidění holá karoserie novinky.

Škoda začala předsériovou výrobu nového kodiaqu.Video: Škoda Auto

 
Článek

Kodiaq se ve druhém vydání spolu se čtvrtým superbem představí ještě letos na podzim. Četné upoutávky doplňuje i nové video a důležitý milník. V Kvasinách byla zahájena předsériová výroba.

Po převedení výroby nové generace superbu do Bratislavy na začátku roku 2024 zde dojde k uvolnění kapacity pro montáž dalších 150 000 SUV Karoq a Kodiaq ročně.

Do přestavby montážní linky investuje společnost okolo 12 milionů eur. Tato částka zohledňuje i budoucí potřeby včetně přípravy na výrobu plug-in hybridní verze tohoto modelu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq druhé generace

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq druhé generace

Investice se konkrétně týkají například integrace moderních technologií v oblasti manipulátorů, montáže podvozku, dopravníků a úpravy robotů pro nanášení lepidel na zasklení. Díky tomu má z linky sjíždět každý den až 410 kodiaqů druhé generace.

Od roku 2016 vyrobila Škoda zatím přes 800 000 kusů modelu Kodiaq. Vedle Kvasin se na výrobě podílely i závody na Ukrajině, v Číně, Indii a do zastavení výroby v březnu 2022 také v Rusku.

Škoda ukazuje nový superb a kodiaq v lehkém maskování při testech za polárním kruhem

AutoMoto

Chystaná Škoda Kodiaq versus současná generace

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám