Založ si blog

Ježiš sa nepýtal na vierovyznanie.

Skutočne ak si dáte tú námahu a pozriete si evanjeliá, zistíte že Ježiša nezaujímalo vierovyznanie ľudí, ale to akí sú. Navyše nikoho neodsudzoval, každému dával šancu. Stretával sa aj s tými najopovrhovanejšími s mítnikmi a neviestkami. Toto Ježiš hovorí o poslednom súde, že čo vlastne bude kľúčové:

Keď Syn človeka príde vo svojej sláve a všetci anjeli s ním, posadí sa vtedy na trón svojej slávy. I zhromaždia sa pred neho všetky národy – a oddelí ich ako pastier oddeľuje ovce od baranov a postaví si ovce sprava, baranov však zľava. Vtedy povie kráľ tým na pravici: Poďte požehnaní môjho Otca, prijmite ako dedičstvo, Kráľovstvo ktoré vám je pripravené od stvorenia sveta.

Lebo hladný som bol a dali ste mi jesť, bol som smädný a dali ste mi piť, prišiel som ako cudzinec a prijali ste ma, bol som nahý a zaodeli ste ma, bol som nemocný a navštívili ste ma, bol som vo väzení a prišli ste ku mne. Odpovedia mu spravodliví: Pane kedy sme ťa videli hladného a nasýtili sme ťa alebo smädného a napojili sme ťa a kedy sme ťa videli ako cudzinca a prijali sme ťa alebo nahého a zaodeli sme ťa a kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe? Odpovie im kráľ: „Veru hovorím vám čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.

Potom povie aj tým po ľavici: Odíďte odo mňa zlorečení do večného ohňa, pripraveného Diablovi a jeho anjelom. Lebo hladní som bol a nedali ste mi najesť, bol som smädný a nedali ste mi piť, prišiel som ako cudzinec a neprijali ste ma, bol som nemocný a vo väzení a nenavštívili ste ma. Vtedy odvetia aj títo: Pane, kedy sme ťa videli hladného alebo smädného alebo ako cudzinca alebo nahého alebo nemocného alebo vo väzení a neposlúžili sme ti? Vtedy im odpovie: Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, mne ste neurobili. I pôjdu títo do večného trápenia, ale spravodliví do večného života.

Podľa tohto je kľúčové ako sa k sebe správame. Zaujímavé je, že podľa týchto kritérií by mali rovnakú šancu na večný život ateisti, ako katolíci, luteráni či príslušníci iných náboženstiev. Podstatné je zrejme akí skutočne sme vo svojom vnútri a či dokážeme prejavovať svojim blížnym lásku a pomáhať. Pri tomto kľúčovom rozdelení pre posledný súd nie je ani zmienka o vierovyznaní či ateizme jednotlivých ľudí. Ide len o naše skutky.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374588x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie