Poznáte je? Špindíry Lucie Bílá a Petra Janů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poznáte je? Špindíry Lucie Bílá a Petra Janů

Petra Janů a Lucie Bílá na archivním snímku v roce 1992 z muzikálu Bídníci.
Petra Janů a Lucie Bílá na archivním snímku v roce 1992 z muzikálu Bídníci.  (Facebook)

Nohy do X, černé zuby, rozcuchané vlasy, celé špinavé od uhlí a k tomu všemu v příšerném spodním prádle... Kdo to má, sakra, být?

Pozornější čtenáři nejspíš po chvíli zkoumání poznají na 31 let starých unikátních snímcích zpěvačky Lucii Bílou (57) a Petru Janů (70). Kdo je ale tak zřídil? V roce 1992 se Lucie s Petrou chystaly na něco, co v tehdejším Československu nemělo obdoby. V červnu se totiž v Divadle na Vinohradech odehrála velkolepá premiéra prvního světového muzikálu Bídníci. A tomu také odpovídaly muzikálové kostýmy.

Petra Janů se chystá na velké oslavy: Jak prožívá trému?

Video se připravuje ...

Na účinkujících se maskéři vyřádili. Petře, jinak hospodské madame Thénardierové, narazili zrzavou paruku, přidělali jí křivé zuby, jeden začernili, a ještě jí umazali obličej uhlím. Podobně ušmudlaná byla ve své roli sirotka Éponine i její mladší kolegyně. Muzikál měl u nás premiéru 25. června, jen během tří prvních měsíců ho vidělo 60 tisíc diváků.

Lucie Bílá: Vítězství ve Slavíkovi neočekávala

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.