Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tajemný vzkaz popálené Natálky (15): Žháři z Vítkova jí zničili život, teď jsou na svobodě

Autor: jel - 
7. června 2023
05:00

V květnu byli propuštěni na svobodu Václav Cojocaru a Ivo Müller, kteří v roce 2009 společně s dalšími dvěma útočníky vhodili zápalné láhve na dům obývaný romskou rodinou. Za rasově motivovaný útok poslal soud Cojocarua a Müllera za mříže na 20 let, odseděli si pouze 13. Tehdy dvouletá Natálka po jejich řádění utrpěla popáleniny na 80 procentech těla a následky si nese dodnes. Dívka nyní zveřejnila na sociální síti tajemný vzkaz. Souvisí s propuštěním žhářů?

Čtveřice mužů, která patřila k severomoravským neonacistům, vhodila 19. dubna 2009 do oken domu obývaného rodinou Natálky zápalné lahve. Tehdy bezmála dvouletá holčička utrpěla popáleniny na 80 procentech těla, prodělala desítky operací a dodnes se potýká s komplikacemi.

Jen já vím, jak moc to bolí!

Propuštění žhářů vyvolalo velký poprask. Maminka dívky Anna Siváková (41) v rozhovoru pro Blesk promluvila o strachu a zoufalství. Uvedla, že její dcera nechce vycházet z pokoje a chce se odstěhovat. „Holky se ale bojí, že si nás útočníci najdou, přijdou a opět nám ublíží. Nebo někdo, kdo je bude zkoušet napodobit,“ vysvětlila Siváková.

Dnes patnáctiletá Natálka na tom podle maminky není dobře psychicky a stále má velké bolesti. Sama dívka nedávno zveřejnila na sociální síti vzkaz. „Nikdo nemůže říct, že přeháním, protože jen já vím, jak moc to bolí,“ napsala. Dívka neuvedla, k čemu se její text vztahuje, přátelé jí však pod příspěvkem vyjádřili velkou podporu.

Video  Žháři z Vítkova propuštěni na svobodu!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání