Telička: Teď už musí všichni otevřít oči. "Ohavné" Rusko lze porazit jen vojensky

"Rusové nechutným způsobem berou obyvatele oblasti kolem Kachovské přehrady za rukojmí," hodnotí aktuální situaci na Ukrajině bývalý diplomat a někdejší místopředseda Evropské komise Pavel Telička. Podle něj ve chvíli, kdy agresor vraždí civilní obyvatelstvo či znásilňuje ženy, již není prostor pro diplomatická jednání. A jak má reagovat Západ, který přitom čelí působení jednoho trojského koně?

Celý rozhovor si můžete pustit v úvodním videu nebo si ho poslechnout ve své oblíbené podcastové aplikaci. Jaká byla jeho hlavní témata?

0:40-4:14 Co říká bývalý diplomat Pavel Telička na situaci ohledně zničení Kachovské přehrady na Ukrajině? Má demokratický svět na Putina ještě nějaké páky?

4:14-9:35 Existuje ještě možnost diplomatického řešení ruské invaze na Ukrajinu, nebo již není cesty zpět?

9:35-14:09 O tom, zdali je demokracie v Evropě a Česku v ohrožení.

14:09-16:44 Jak bývalý europoslanec za hnutí ANO Pavel Telička vnímá českou opozici? Má Babišovo hnutí ANO nějaké hodnotové ukotvení? A mělo ho vůbec někdy?

16:44-21:02 Sdílí o hnutí ANO stejné pochybnosti jako liberální frakce Evropského parlamentu ALDE, jehož je ANO součástí? Proč podle něj Andrej Babiš Evropskou unii kritizuje nesprávným způsobem?

21:02-24:18 Má Maďarsko Viktora Orbána našlápnuto ven z Evropské unie?

24:18-27:55 Jak bývalý diplomat Telička vnímá vývoj na Slovensku, kde se možná Robert Fico znovu vrátí k moci? Lze mezi Orbána a Fica dát rovnítko?

 
Následující videa