Michal Kvasnica
7. června 2023 • 09:40

Změny v Boleslavi: končí Mysliveček i zkušení hráči. Škoda do Slavie?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posunutí asistenta Marka Kuliče do role hlavního trenéra a kouče Pavla Hoftycha do pozice sportovního manažera, které Mladá Boleslav nedávno oficiálně oznámila, nebude jedinou změnou. Podle informací iSport.cz končí zkušený funkcionář František Mysliveček i ostřílení fotbalisté. Milan Škoda by se mohl vrátit do Slavie, kde má nadstandardní vztahy nejen s Jaroslavem Tvrdíkem. Jiří Skalák vyhlíží angažmá v zahraničí, Denise Darmovzala vykoupí Pardubice. Klub naopak posílí stoper Florent Poulolo z Olomouce.



Deváté místo v předchozím ligovém ročníku Mladou Boleslav neuspokojilo, což nejprve vyvrcholilo změnou na trenérské pozici. Už v průběhu jara se spekulovalo o tom, zda Pavel Hoftych „přežije“, prezident klubu přiznal i jednání s potenciálními nástupci.

Spekulovalo se například o Miroslavu Holeňákovi z Varnsdorfu, nakonec se vše vyřešilo z vlastních zdrojů asistentem Markem Kuličem.

„Očekáváme, že s předáváním hráčských zkušeností talentům z naší akademie se mu podaří změnit obraz hry, aby se líbil divákům a tím nás přesvědčil, že byl nejlepším řešením pro klub,“ uvedl na oficiálních stránkách generální ředitel David Trunda s tím, že cílem je skončit do pátého místa.

Hoftych se přesouvá do funkce sportovního manažera, kde by měl podle informací iSport.cz skončit František Mysliveček. Muž, jenž byl coby lovec potenciálních posil pravidelně vídáván na prvoligových i druholigových stadionech po celé České republice, tak uzavírá středočeskou etapu, ve které navázal na dlouholeté úspěšné působení v Plzni.

Redakce v pondělí požádala tiskového mluvčího o potvrzení Myslivečkova konce, nicméně odpověď nedorazila. Mimochodem, jeho tehdejší odchod z Viktorie a příchod do Boleslavi nebyl ani před čtyřmi roky, kdy o něj stála také Slavia, oficiálně komunikován. Stejné je to nyní, na stránkách fkmb.cz není o sedmapadesátiletém funkcionáři ani slovo. O mediální pozornost nestojí.

S ambiciózním celkem se po dvou sezonách, ve kterých dohromady nastřílel deset branek, loučí i útočník Milan Škoda. Dlouhodobě se mluví o tom, že by se někdejší reprezentant mohl vrátit do Slavie, nejpravděpodobněji coby mentor v béčku.

Otázkou je, zda tento plán nepřekazí sestup rezervy do ČFL. Navíc na podobnou roli jsou pomalu připravováni i Jan Bořil se Stanislavem Teclem, což by byl v soutěži o patro níž, kterou mladí zvládnou, zřejmě zbytečný luxus.

Kulič nebude mít v kádru ani Jiřího Skaláka, jednatřicetiletý záložník by po vypršení kontraktu znovu rád vyzkoušel zahraničí. Mluví se mimo jiné o indonéské Jakartě či Maltě.

Hostování z Edenu končí Ubongu Ekpaiovi i Michalu Tomičovi, na přípravě ve Spartě se bude hlásit Martin Suchomel, angažmá si hledá Radek Látal.

Boleslavský dres už neobleče ani Denis Darmovzal, na kterého hodlají Pardubice uplatnit ani ne dvoumilionovou opci. Naopak z hostování na východě Čech se vrátí Ladislav Krobot.

Samostatnou kapitolou bude Vasil Kušej, který se díky výborným jarním výkonům ve svém premiérovém prvoligovém půlroce probojoval na EURO jednadvacítek. Pokud by se dynamickému univerzálovi turnaj povedl, mohla by na něj přijít zajímavá nabídka třeba z Nizozemska, kde je sledován několika kluby.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud