Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Dechberoucí přístavba hotelu v Tyrolsku. Jak také může vypadat wellnes několik metrů nad zemí

Relaxovat a kochat se výhledy se dá ve spletenci chatiček, z nichž ty spodní jsou alespoň na pohled vzhůru nohama. Architekti se nebáli jít vlastní cestou a jejich fígl se zavěšením nabízí jedno z možných řešení problému, jak stavět na svazích Alp. Přitom bazény nebo sauny jsou jen pár kroků po lávce či tubusem z hotelu, který se na hlavní fotografii ukrývá za stromem. foto:  ALEX FILZ

Ano, stavba na fotografiích stojí a nejde jen o vizi. V jižním Tyrolsku postavili loni dechberoucí přístavbu hotelu. I když to tak z fotografií nevypadá, jde v podstatě o vystrčený prst většího hotelu, který má sloužit wellness. Ukrývá mimo jiné bazén a saunu. Patnáct metrů nad zemí může naráz relaxovat až 27 lidí.
  10:00

Chatičky jsou rozdělené podle míry soukromí, horní patro je otevřenější, naopak to spodní, které je už bezplavkové, nabízí více soukromí.

Přístavba zavěšená nad údolím získala cenu veřejnosti odborného webu Architizer. Samotný hotel Hubertus se do architektonických soutěží dostává opakovaně. Nejprve za hlavní budovu, pak za obdobně vysunutý bazén, který je podobně futuristický jako „prst“ s wellness.

Výhledy jsou tak k mání během celého pobytu od samotného pokoje přes plavání v bazénu po relaxaci v sauně. Panoramata ale něco stojí. Víkendový pobyt pro dva ještě teď v červnu začíná zhruba na 25 tisících korunách, týden pak vyjde už přes 70 tisíc. Za přístup do wellness chatiček se pak ještě připlácí.

Za stavbou samotného hotelu i následných přístaveb stojí architekti z italsko-německého studia Noa. Právě na ně vsadila rodina Gasserů, která nejprve koupila malý dvouhvězdičkový hotel a krok za krokem ho proměnila v jeden z hlavních luxusních hotelů v regionu. Architektura je silnou zbraní, hotely kolem jsou až na úplné výjimky klasické alpské stavby a vypadají jeden jako druhý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!