Gasperini se z Bergama nechystá, brzy podepíše novou smlouvu

07.06.2023, 11:45
Aktuality
Gian Piero Gasperini (© AFP)

Atalanta nebude měnit zaběhnuté zvyky a rovněž v příští sezoně bude na její lavičce šéfovat Gian Piero Gasperini. Jméno 65letého kouče bylo spojováno se zájmem jiných italských celků, vše ale vyřešila schůzka mezi kormidelníkem a členy vedení.

O příchodu Gasperiniho měla uvažovat Neapol, padala i jména jako Juventus nebo AS Řím. Řada italských médií včetně Sky Sport Italia, Sportitalia nebo Tuttomercatoweb ale už včera informovala o pokračování spolupráce mezi Gasperinim a celkem z Bergama a vše bylo následně potvrzeno i oficiální cestou.

"Na schůzce ze dnešního odpoledne, úterý 6. června, obě strany dospěly k maximálně uspokojující dohodě. Společně tak budeme pokračovat ve spolupráci, která byla započata před sedmi lety a během níž jsme dosáhli skvělých výsledků," stojí v prohlášení klubu.

Gasperini má aktuálně smlouvu ještě na jeden rok a tu by neměl jen dodržet, ale také prodloužit, v dohledné době se očekává oficiální potvrzení o uzavření kontraktu platného do června 2025.

Gasperini je trenérem Atalanty od roku 2016 a v šesti ze sedmi sezon s ní postoupil do evropských pohárů, výjimku v tomto ohledu tvoří pouze ligový ročník 2021/2022. Tým vedl ve 331 soutěžních zápasech.

Autor: Tomáš Pavlík / atalanta.it

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kluivert9

Chtěl bych ho vidět v Neapoli

Reagovat
Mönchengladbach

Příští sezónu bude titul v Bergamu.

Reagovat
Zark

to bych tam aj zajel, Bergamo je krásné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele