Nemám se za co stydět! Patrasová o utajovaném vztahu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nemám se za co stydět! Patrasová o utajovaném vztahu

Felix a Dáda
Felix a Dáda (Foto Aha! – Renata Matějková)

Byl autorem těch vůbec nejúspěšnějších českých komedií, na svém kontě ale mohl mít režisér a scénárista Ladislav Smoljak (✝78), od jehož smrti uplynulo 13 let, mnohem více filmových či divadelních počinů. Dal ovšem přednost svému soukromí, což mu tehdy vyčítal i jeho kamarád Zdeněk Svěrák (87).

Jak už to u známých autorů a kamarádů bývá, klín mezi ně většinou vráží partner či partnerka jednoho z nich. Ani duo Svěrák–Smoljak nebylo výjimkou. Dohromady byl Ladislav Smoljak ženatý třikrát. Až s poslední manželkou Alicí ale přišlo odchýlení od práce, která ho proslavila. A tak došlo k neshodám mezi ním a Zdeňkem Svěrákem.

Jáchyme, hoď ho do stroje – chyby, kterých jste si nevšimli

Video se připravuje ...

„Zdržovala nás od psaní. Ona byla taková pracovitá, že on měl jen vymezený čas na psaní, a pak musel jít domů dělat, třeba pomáhat zedníkovi. I díky ní toho na světě hodně postavil a vybudoval. Myslím, že toho mohlo být klidně míň a mohlo tu být o dva i tři scénáře více,“ vysvětlil Zdeněk Svěrák důvod tvůrčích sporů v dokumentu Tajemství Ladislava Smoljaka.

Ačkoli byl Smoljak ženatý třikrát, žen, které měly na úspěšného režiséra vliv, bylo více. Patřila mezi ně kupříkladu i herečka Dagmar Patrasová (67). Ta ostatně zazářila v jeho filmech Vrchní, prchni! a Trhák a se Smoljakem si rozuměla i mimo filmový plac.

Patrasová na křtu Slováčka: Nikdy jsem nebyla v ústraní!

Video se připravuje ...

„Láďa byl můj učitel, ukazoval mi, jaký je život a udělal ze mě filmovou hvězdu. Nemám se za co stydět, byla jsem v tu dobu svobodná a volná a jeho manželství, jak se mi tehdy svěřil, bylo před rozpadem. Nakonec se pak také rozvedl,“ cituje web Prima ŽENY Patrasovou, jež na chvíle s režisérem ráda vzpomíná. „Milovala jsem jeho osobnost, měl pro mě obrovské duševní charisma. Hodiny jsme spolu proklábosili. S ním jste si mohli povídat úplně o všem,“ prozradila v knize Fenomén Dáda.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.