Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Sparty míří finský mistr Lajunen. Umí vítězit, slibuje si od něj Divíšek

Hokejová Sparta posílila o dalšího zkušeného útočníka. Dvaatřicetiletý finský mistr světa z roku 2011 Jani Lajunen padl pražským trenérům do oka již při Spenglerově poháru, když hájil barvy švédského Örebru. Lajunen je již pátou novou akvizicí Sparty po útočnících Filipu Chlapíkovi z Ambri-Piotty a Ondřeji Najmanovi z Mladé Boleslavi a obráncích Aaronu Irvingovi z Davosu a Vojtěchu Mozíkovi z Rögle.

Finský útočník Jani Lajunen
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

"Jani Lajunen je velice kvalitní centr, který prošel skvělými hokejovými štacemi. Navíc je typ hráče, který nám v týmu chyběl. Hráč, který umí vítězit," řekl klubovému webu šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek.

Lajunen v uplynulé sezoně nasbíral ze Örebro v 61 zápasech včetně play-off 24 bodů za pět branek a 19 asistencí. Ve dvou duelech na Spenglerově poháru v Davosu nebodoval.

"Vyhlédli jsme si ho už na Spenglerově poháru v prosinci, od té doby jsme byli v kontaktu. Jani projevil velký zájem hrát za Spartu, byla to hodně rychlá domluva," prohlásil sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Lajunen má také stříbro ze světového šampionátu z roku 2016, startoval také na MS o rok později a na olympijských hrách v roce 2018 v Pchjongčchangu.

Rodák z Espoo hrál ve finské lize za tamní Blues a později také dvě sezony za Tapparu Tampere, s kterou v letech 2016 a 2017 získal mistrovský titul. V roce 2008 jej v 7. kole na 201. pozici draftoval Nashville, v NHL ale nehrál. Působil jen na farmách Predators v Milwaukee a v záložním týmu St. Louis v Peorii také v AHL. Dva roky během kariéry strávil ve švédském Växjö, s nímž triumfoval v roce 2015 ve švédské lize, a čtyři roky ve švýcarském Luganu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články