Zavřít reklamu

Už nějakou dobu se spekuluje o tom, že Samsung představí své nové skládací smartphony Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5 na konci července. A nyní je to již jisté, protože to sám potvrdil.

Samsung uvedl, že příští akce Galaxy Unpacked, kde by měl kromě skládaček Galaxy Z Fold5 a Z Flip5 představit i hodinkovou řadu Galaxy Watch6, tabletovou řadu Galaxy Tab S9 a sluchátka Galaxy Buds3, se bude konat 27. července. Tedy ne 26. července, jak se dosud spekulovalo.

Již předtím korejský gigant potvrdil, že příští Galaxy Unpacked proběhne v Jižní Koreji, přesněji v hlavním městě Soulu, ještě přesněji ve výstavním a kongresovém centru COEX. Bude to poprvé, co Samsung uspořádá Galaxy Unpacked na domácí půdě, v minulých letech to bylo zejména v USA. Samsung kromě toho řekl, že má v plánu své velké eventy pořádat v populárních kulturních městech po celém světě, které co nejvíce odpovídají určenému tématu každé akce. Vůbec bychom nebyli proti, kdyby jednou své nové skládačky představoval v Praze.

Galaxy Z Fold5 a Z Flip5 by jinak měly disponovat novým designem pantu, který jim údajně umožní se složit tak, aby mezi oběma polovinami nebyla žádná mezera (a díky kterému by ohebný displej neměl mít tak viditelnou rýhu), super výkonným čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, který debutoval v řadě Galaxy S23, či stupněm krytí IP58.

Skládačky Samsungu koupíte zde

Dnes nejčtenější

.