Fury dostane nabídku na prosincový souboj s Usykem!

Tyson FuryPromotérská skupina Skill Challenge Promotion, která nově zastupuje zájmy Oleksandra Usyka už připravuje nabídku na sjednocující duel pro Tysona Furyho!

Šestatřicetiletý neporažený šampión těžké váhy organizací WBA, WBO, IBF a IBO Oleksandr Usyk (20-0-0, 13 KO) a jeho promotér Alexander Krassyuk podepsali na začátku týdne smlouvu se saúdskoarabskou skupinou Skill Challenge Promotion. Ta má vehementní zájem uspořádat v prosinci duely Usykem vs Furym a Wilder vs Joshua.

Skill Challenge Promotion už podle slov Krassyuka připravují finanční a marketingové podklady na plánované jednání se zástupci Tysona Furyho, což jsou Bob Arum (Top Rank) a Frank Warren (Queensberry Promotions). Nabídka však bude jen jedna „Ber nebo nech bejt“.

Za zmínku také stojí, že Saúdové nemají ve zvyku jednat o procentuálním rozdělení výtěžku, ale jednoduše nabídnou boxerům konkrétní částku a s každým jednají individuálně. Je třeba také poznamenat, že první pokus skupiny SCP zorganizovat zápas Usyk vs Fury v březnu skončil fiaskem, protože Fury odmítl nabízenou částku.

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk