Jednadvacítka přišla o klíčového hráče. Kovář je zraněný, na ME místo něho jede Markovič

07.06.2023, 13:53
Aktuality

Brankář Matěj Kovář se ze zdravotních důvodů nezúčastní mistrovství Evropy do 21 let v Rumunsku a Gruzii. Jedničku "Lvíčat" a pražské Sparty v nominaci nahradil Jakub Markovič z Pardubic. Informoval o tom web repre.fotbal.cz.

Kovář, který ve Spartě hostuje z Manchesteru United, výrazně pomohl letenskému mužstvu k prvnímu ligovému titulu po devíti letech. Třiadvacetiletý gólman navzdory zranění ze závěru sezony nechyběl v pondělní nominaci trenéra Jana Suchopárka. Nakonec se ale omluvil, podle spekulací médií kvůli problémům s kolenem.

Markovič v Pardubicích hostoval z pražské Slavie. V závěru uplynulého ročníku zastoupil zraněnou jedničku Florina Nitu a přispěl k udržení Východočechů v nejvyšší soutěži. Ve dvojzápasové baráži proti druholigové Příbrami neinkasoval. Jednadvacetiletý brankář za reprezentační jednadvacítku zatím odchytal jedno utkání.

Vedle Markoviče jsou ve výběru pro "malé" Euro ještě gólmani Vítězslav Jaroš, jenž v minulé sezoně z Liverpoolu hostoval ve Stockportu ze čtvrté anglické ligy, a Antonín Kinský. Ten byl do druholigového Vyškova zapůjčen ze Slavie.

Reprezentace se sejde 12. června v Benicích a absolvuje pětidenní kemp, který zakončí modelovým utkáním. Do dějiště šampionátu odletí 19. června. O tři dny později rozehraje skupinu C v gruzínském Batumi s Anglií. Na stejném místě se za další tři dny utká s Německem a skupinu zakončí 28. června v Kutaisi proti Izraeli. Všechna utkání se budou hrát od 18:00 SELČ.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
10adam

Hlavní je, aby byl fit do začátku přípravy

Reagovat
db18

Na turnaj se Suchopárek dostal hlavně díky němu... tak ještě že už má novou smlouvu a pokud Kovářům náhradník nezachytá aspoň stejně skvěle, tak se s tím pasivním herním stylem máme na co těšit...

Reagovat
veikko

Jednička prý má být Jaroš. Neznám ho, nevím, jak chytá, ale rozhodně nejsem nadšený z toho, že jedničku bude dělat náhradní gólman ze 4. anglické ligy. Nedává to smysl, notabene při vyjádření "trenéra", že bral hráče podle nejlepší formy.

Reagovat
db18

Myslím, že aktuálně neví nikdo, jak Jaroš chytá.

Reagovat
veikko

Reagovat
Lemond Laws

4.anglická to už je dost no...

To může chytat kdokoliv z naší 1-2 ligy a bude to lepší

Reagovat
Freedo

To bych teda neřekl. 4. anglická je podle mě lepší než naše druhá a na stejný úrovni jako nejhorší kluby v naší první.

Reagovat
veikko

I kdyby, což se těžko porovnává, tak Jaroš se ve Stockportu po říjnovém zranění už nedostal do sestavy. Naposledy tedy chytal ostrý zápas 22. října.

Reagovat
Uwe háže buly

Radši bych teda viděl jedničku Vyškova, jak dvojku stockportu.

Reagovat
doshcz

celá U21 a z nějaký části i seniorská repre jsou hodně ovlivněný hrou agentů a nekompetencí připosranejch trenerů, nenaděláš nic

Reagovat
didosh

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

absolutní souhlas hlavně trenér u21 repre by měl být reálně dost prestižní post, kde i bude tlak a my tudle pozici svěřili Suchopárkovi téměř bez zkušeností. To maj trénovat nějaký mladší trenéři s nějakou zkušeností z ligy, kdyť Suchopárek snad nebyl ani asistent.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by chytat Kinský, ale bojím se, že Suchopárek tam dá náhradníka ze 4. anglický Jaroše, protože ten byl dvojkou celou kvalifikaci a tak to teda přece nebude měnit podle aktuální formy

Reagovat
didosh

Ten Kinsky vypadá slibně

Reagovat
Greny

nechat chytat Kinskyho nebo vzít Stejskala a nechat chytat ho

Reagovat
smazaný uživatel

hodně no, i v tý baráži byl dost dobrej, kdyby Slavie byla soudná, tak chytá letos za její béčko ve FNL a zároveň dostává jako dvojka nějaký starty za áčko třeba v Molcupu anebo v lehčích zápasech ligy

Reagovat
John Obi Mikel

Jaroš prý kvalitně odchytal přátelák proti Nizozemsku, tak uvidíme.

Reagovat
Greny

Jo ten zápas jsem videl

Reagovat
Salfovic

Kovář sice není taková hvězda, jaká se z něj teď dělá, ale ty náhrady jsou naprostej průser.

Reagovat
veikko

Tak Kinský ani Markovič nejsou vůbec špatní brankáři. Problém je, že Suchopárkovi je to jedno. Navíc ten výběr zase tak mizerný nebyl, Melichar z Příbrami chytá už delší dobu v klubu jako jednička (chytal i v lize), v Budějovicích letos půl sezóny chytal velmi dobře Janáček (v zápase s Baníkem jim neskutečně vychytal 3 body), po zranění Macíka v Olomouci chytal Trefil (ten se mi popravdě ale moc nelíbil), do toho máš v zahraničí dva hodně talentované gólmany Stejskala a Horníčka... Jedničku bude objektivně dělat ten s nejhorší současnou formou. Mimochodem pokud není Trefil zraněný, tak nevím, proč nebyl ani mezi náhradníky, zatímco jeho náhradník Tadeáš Stoppen tam byl.

Reagovat
smazaný uživatel

trefil na jaře šel strašlivě dolů, takže to bych mu nevytýkal. Janáček byl hodně dobrej na podzim a přijde mi taky docela nespravedlivě opomíjenej, ale na jaře měl teda taky slabší zápasy. Ale je pravda že Suchopárek má nějakou formu a aktuální kvalitu na párku, hlavní je parta a v ničem nešťourat. Rád se budu plést, ale tohle vypadá na podobně trapný euro u21 jako to minulý.

Reagovat
Kiwi-21

U Kinského bych se nebál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele