Založ si blog

Ako Rusi vyhodili do vzduchu Kachovskú priehradu

Krátka preambula. Ukrajinskí ľudia na okupovaných územiach vedia všetko a o každom. Žiadne zlo nebude skryté, žiadny zločin rašistov nezostane nevysvetlený.

Teraz k veci, alebo skôr k tomu, ako Rusi vyhodili do vzduchu Kachovskú priehradu.

Verzie o ukrajinských raketách či mimozemšťanoch môžu ísť okamžite do pekla, pretože Rusi nastražili výbušniny na mínus 9. poschodí priehrady. Túto informácii potvrdili obyvatelia okupovanej Novej Kachovky

Ďalej, prečo to vlastne rusi urobili? Všetko je triviálne – chceli robiť hluk, vystrašiť ukrajinské ozbrojené sily, no mierne sa prepočítali pri množstve výbušnín. Rusi očakávali, že dôjde k čiastočnému zničeniu vodnej elektrárne, ale tie šikovné ruské ruky… výsledky môžete vidieť sami.

Okrem toho, že sú hlúpi o sile výbušnín, ktoré Rusi nastražili vo vodnej elektrárni, tiež sa zle učili fyziku.

Kvôli veľkému množstvu výbušnín sa zdvihla vlna, ktorá zasiahla elektráreň a spôsobila ešte rozsiahlejšiu skazu.

V skutočnosti títo klauni hlúpo vytvorili umelé cunami kvôli nepochopeniu základných fyzikálnych zákonov.

Informáciu o detonácii vodnej elektrárne zvnútra potvrdzuje aj to, že nikto z miestnych obyvateľov nepočul prílet lietadla. Zvuk výbuchu prišiel z podzemia – hovoria to úplne všetci obyvatelia Nová Kachovka.

Ďalej. Očakávali Rusi také následky? Samozrejme, že nie: barani v ruskej armáde dostali jasnú úlohu – byť ticho a pomaly zväčšovať dieru na priehrade.

Ihneď po výbuchu a neplánovanej nárazovej vlne, Rusi prerušili spojenie – miestne telekomunikácie prestali fungovať.

Okolo tretej hodiny ráno si Rusi uvedomili, že im to nevyšlo a bez varovania civilistov začali evakuovať svojich ľudí z Novej Kachovky. A to je všetko.

Keď sa situácia vymkla spod kontroly a všetci si uvedomili, že priehrada sa už nedá zachrániť, začali Rusi šíriť chýry o potápačoch Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorí vyhodili do vzduchu elektrárňu, o prílete rakety a o bitke na priehrade s ukrajinskými sabotérmi. Podľa miestnych obyvateľov začali ruskí okupanti hromadne klamať verejnosť od 7:30 ráno.

Zdôrazňujem, že Rusi mohli zachrániť všetky dediny po prúde, respektíve civilistov, alebo ich aspoň varovať pred veľkou vodou idúcou k nim. Ale to neurobili. Evakuácia sa musela začať, ak nie v noci, tak o 6-7 ráno. Nikto však nepohol prstom, pretože hlavnou vecou bolo obviniť ozbrojené sily Ukrajiny za zničenie priehrady.

Rusi všetkému veľmi dobre rozumejú a vedia, kto je skutočne zodpovedný za zničenie priehrady. Neľutujú to a ani mierumilovných obyvateľov miest a dedín zasiahnutých potopou, ktorí zostali bez miesta a prostriedkov na živobytie kvôli rašistom. Nulové sympatie k civilistom, hlavné je viniť Ukrajinské Ozbrojené sily za to čo sa stalo.

A to najdôležitejšie – rašisti stále nepochopili, že nech o elektrárni akokoľvek klamú, existuje množstvo satelitov, ktoré ľahko dokážu svoju vinu na ich úmyselnom zničení vodnej elektrárne.

Západ sa už o budúcnosti Putina rozhodol

10.06.2023

Vo svetových médiách sa začali vášnivé diskusie o úspechoch ukrajinskej armády: niektorí autori ju chvália, citujú odborníkov a rozoberajú demoralizáciu rašistov, iní, naopak, hovoria ústami ruskej propagandy, zdôrazňujúc straty. . 🫵🏼Západ je prehriaty očakávaniami útočnej aktivity Ozbrojených síl Ukrajiny, preto je v jej záujme, aby neustále napredovala, [...]

Maniak Putin stále môže spôsobovať bolesť bratom Ukrajincom

08.06.2023

Putinove slová „všetko ide podľa plánu“ sa už dávno stali mémom.Neustále sa na ne spomína, pretože neustále prichádzajú nové potvrdenia, nič nejde podľa Putinovho plánu.V skutočnosti je to ešte horšie.Putin už dávno nemá žiadny plán.Ten, ktorý bol k dispozícii, bol naplánovaný maximálne na apríl až máj 2022.Putinov plán invázie na Ukrajinu bol celý [...]

Dopadlo to ako obvykle

06.06.2023

Deštrukcia vodnej elektrárne Kachovka veľmi pripomína nočné raketové útoky na Kyjev a celú Ukrajinu: Kremeľský führer sa snaží presvedčiť celý svet o svojej demencii. Neustúpi len tak a snaží sa Ukrajine, ktorá je vo víťaznom ťažení, spôsobiť maximálne škody. Na druhej strane, dnešná explózia môže znamenať, že sa rašisti rozhodli z juhu Ukrajiny ustúpiť. Je [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Obrana Ukrajiny

Blog na obranu Ukrajiny

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 10711x
Priemerná čítanosť článkov: 2678x

Autor blogu

Kategórie

Archív