Hlavní obsah

Labutí píseň osmiválce Hellcat je vyprodaná, přesto je jeden kousek ještě k mání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední Dodge Challenger SRT Demon 170, který je ještě k dispozici, bude k mání v dobročinné aukci. Vítěz si bude moci vybrat z veškerých možností výbavy a navíc dostane i speciální barvu podle přání.

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Demon 170

Článek

Automobilka Dodge loni slíbila a později postupně i představila sedm chargerů a challengerů ze série Last Call, která je poslední před koncem výroby těchto modelů v jejich současném provedení se spalovacími šesti- a osmiválci. Ten úplně poslední, Challenger SRT Demon 170, představený letos v březnu, je nejvýkonnější v historii a pochopitelně také nejžádanější.

Vznikne pouze 3000 kusů pro Spojené státy a další tři stovky pro Kanadu a navzdory ceně 96 666 dolarů (2,13 milionu korun) jsou už všechny vyprodané. Všechny až na jeden, který najde nového majitele 24. června v aukci.

„Najde“ proto, že vítěz dražby bude mít možnost si auto nakonfigurovat podle svých představ. A nejen to - „bude mít exkluzivní příležitost vybrat si podle svého přání barvu exteriéru“ tak, aby jeho vůz byl jedinečný, píše se na webu aukčního domu Barrett Jackson, který bude dražbu pořádat.

Labutí píseň osmiválce Hellcat je konečně tady. Dodge Challenger SRT Demon 170 má přes tisíc koní

AutoMoto

Dům nenabízí odhad vítězné nabídky, ale můžeme s celkem slušnou mírou jistoty předpokládat, že to bude v dolarech šestimístná suma. Celá navíc poputuje na dobročinnost - charitě Kristi House, která se věnuje problematice zneužívání dětí.

Pro připomenutí, co budou zájemci dražit - Challenger SRT Demon 170 má pod kapotou 6,2l V8 Hellcat, která díky většímu průměru škrticí klapky a většímu, silnějšímu kompresoru dává až 1039 koní a 1231 N.m, pokud palivo v nádrži obsahuje alespoň 65 % etanolu. Na standardní benzín s 10% obsahem etanolu dává motor 912 koní a 1098 N.m.

Vůz na připravené závodní trati pro sprinty zrychlí na 60 mph (97 km/h) za 1,66 sekundy a čtvrtmíli zvládne za 8,91 sekundy. V sériové výbavě má speciální závodní pneumatiky značky Mickey Thompson a v rámci továrního příslušenství je možné k němu přikoupit i brzdný padák.

Co jste nevěděli o Dodge Viper: Má světla pro BMW a držáky nápojů chybí schválně

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám