Hlavní obsah

Manévry v Praze: Město obsadily tisíce fotbalových fanoušků z Anglie. Bujaře se připravují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie musela ve středu odpoledne poprvé zasahovat kvůli fotbalovým fanouškům v Praze. Několik z nich zadržela kvůli rvačce v baru. Prahu zaplnily nízké desítky tisíc fanoušků klubů italské Fiorentiny a londýnského West Hamu. Drtivě převažují Angličané, kterých by mělo být v Praze 25 tisíc. Finále Evropské konferenční ligy se hraje v pražském Edenu od devíti hodin večer.

Fanoušci West Hamu na Staroměstském náměstíVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policisté v Rytířské ulici v centru Prahy zajistili podle mluvčí policistů Jana Rybanského 16 fanoušků.

Fotbaloví hooligans se porvali v pražském baru. Policie je honila po ulici

Krimi

„V baru napadli fanoušci Fiorentiny fanoušky West Hamu a tři zranili. Napaden byl i jeden policista. Na osobní svobodě jsme omezili 16 osob,“ konstatoval Rybanský.

Zásah policie u Staroměstského náměstí v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Další skupina používala na Staroměstském náměstí pyrotechniku.

Zásah policie u Staroměstského náměstíVideo: Aktu.cz

Zápas přímo na stadionu bude sledovat 18 tisíc diváků, další lidé pak jsou ve dvou fanzónách; fanoušci West Hamu na Letenské pláni a příznivci Fiorentiny na Výstavišti.

Foto: Aktu.cz

Jeden ze zadržených fanoušků

Na situaci na obou místech dohlíží policie a bezpečnostní agentury. Cílem města i organizátorů je oba tábory fanoušků oddělit.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fanoušci West Hamu na Staroměstském náměstím

Zatímco ti italští mají jezdit do Edenu vlakem z Holešovic, kam je navigují cedule, pro Angličany je určeno hlavně metro z Hradčanské.

Foto: Aktu.cz

Jeden ze zadržených fanoušků

V okolí vršovického stadionu vznikl bezpečnostní perimetr a nebudou se v okolí konat žádné akce. Cílem je aby do Prahy 10 přijížděli pouze fanoušci se vstupenkou. V několika okolních ulicích také město stanovilo dopravní omezení.

Prahu dnes zahltí tisíce fotbalových fandů

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám