Hlavní obsah

O2 zdraží svou 100GB SIM kartu. Načasování nemohlo být horší

V loňském i tom předchozím roce se lidé předháněli, komu se podaří sehnat limitovanou edici SIM karty od O2 s balíčkem 100 GB dat na měsíc. Po dvou letech ale operátor přistupuje ke zdražení. Naplánovat si to nemohl hůře, protože s vlastní nabídkou, která je cenově atraktivnější, přispěchal konkurenční T-Mobile.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

O2 mělo v letech 2021 a 2022 prakticky totožnou letní akci. V rámci kampaně zvané Datamánie si lidé mohli pořídit předplacenou SIM kartu za 300 Kč se speciálním datovým tarifem. Za tři stovky měsíčně totiž případní zájemci získali každý měsíc 100 GB dat.

Díky této SIM kartě vlastně lidé zaplatili za 1 GB dat jen 3 Kč, běžně v paušálních tarifech přitom dnes data vycházejí klidně i na více než 40 Kč za 1 GB.

Od čtvrtka však mění operátor u těchto předplacenek pravidla hry. „Od 8. 6. 2023 můžete u Vašeho balíčku se 100 GB dat nově využívat nejmodernější síť 5G a datovat tak v té nejvyšší rychlosti. Ke stejnému dni upravujeme cenu uvedeného balíčku na 349 Kč na 30 dnů. Pokud s touto změnou podmínek nesouhlasíte, můžete službu bez sankce ukončit,“ stojí nově v podmínkách ke službě.

Překupníci si ze SIM karet udělali zlatý důl. 100 GB dat nabízejí i za 10 000 Kč

Mobil

Každý 12. balíček zadarmo

V praxi to znamená, že každý měsíc tedy lidé zaplatí takřka o 50 Kč více. Ve srovnání s cenou dat v běžných paušálech se to může zdát stále jako zanedbatelná suma, ale O2 si nemohlo zdražení naplánovat na horší dobu – přichází totiž ve chvíli, kdy konkurenční T-Mobile spustil vlastní akci se 100GB SIM kartou. Rovněž v síti 5G.

Tu je možné pořídit u T-Mobilu za 300 Kč a přesně takovou sumu stojí i obnova balíčku každý měsíc. Navíc při pravidelné obnově budou mít zákazníci každé 12. obnovení balíčku 100 GB zdarma. To jinými slovy znamená, že ročně je nevyjde tato SIM karta na 3600 Kč, ale pouze na 3300 Kč.

Snad jedinou vadou na kráse je omezení datového balíčku pouze na Českou republiku. V zahraničí bude SIM karta také fungovat, ale data z balíčku není možné v rámci roamingu čerpat. Takové omezení ale mají také SIM karty od O2.

Pořídit si předplacenou SIM kartu od T-Mobilu se 100GB balíčkem je možné pouze během letošního června. Používat ji bude možné pochopitelně i po skončení prodejní akce, a to do té doby, dokud o to uživatel bude stát.

SIM karty se 100GB datovým balíčkem od O2 v současnosti koupit přímo od operátora nelze. Nabízejí je pouze překupníci, a to zpravidla s pořádně tučnou přirážkou.

Na data láká před prázdninami také T-Mobile, 100 GB nabídne za 300 Kč

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám