Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Devatenáctiletý Bellingham jde z Dortmundu do Realu za dvě a půlmiliardy

Ve fotbale nastal čas velkých přestupů. Tím rozhodně je odchod anglického záložníka Judeho Bellinghama z Dortmundu do Realu Madrid. Ten za devatenáctiletého fotbalistu zaplatí 103 milionů eur (2,43 miliardy korun). Borussia může navíc ještě dostat na bonusech až 30 procent z přestupové částky. Německý vicemistr informoval o dohodě obou klubů na webu. Realu zbývá s hráčem doladit podmínky šestileté smlouvy.

Jude Bellingham
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Bellingham se stane druhým nejdražším hráčem, který kdy přestoupil z Dortmundu. Víc stál jen francouzský útočník Ousmane Dembélé, za kterého v roce 2017 zaplatila Barcelona 140 milionů eur, jak uvedl specializovaný server Transfermarkt.com. Dembélé je v žebříčku nejdražších fotbalistů na třetím místě za dvojicí z Paris St. Germain Kylianem Mbappém (180 milionů eur) a Neymarem (222 milionů eur).

Bellingham, který na konci června oslaví 20. narozeniny, je považovaný za jednoho z největších talentů současnosti. Už v 16 letech byl oporou druholigového Birminghamu a před třemi lety zamířil za 25 milionů eur do Dortmundu. Za vestfálský celek odehrál 132 soutěžních utkání, ve kterých dal 24 gólů a 25 branek připravil spoluhráčům.

V Dortmundu plnil i roli kapitána a vyhrál Německý pohár, ligového triumfu se ale nedočkal. Borussia v uplynulé sezoně přišla o první titul po 11 letech až v posledním kole. V reprezentaci odehrál Bellingham 24 duelů a pomohl Anglii do finále Eura a čtvrtfinále mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články