Zavřít reklamu

Chytré hodinky jsou trendem, ať už se bavíme o Galaxy Watch, Apple Watch nebo třeba produkci amerického Garminu či jakékoli další značky. Mají ale cenu za tu investici? Co všechno vám to, že je budete na svém zápěstí nosit, vlastně přinese?

Fitness a zdraví

Drtivá většina chytrých hodinek nabízí možnost sledování pohybové aktivity, počítání kroků, záznam cvičení, ale třeba také měření srdečního tepu, variability srdečního tepu, monitoring spánku a spoustu dalšího. Všechna tato data vám mohou pomoci se zdravějším životním stylem, a v některých případech vám také pomohou včas detekovat případný problém.

Prodloužená ruka smartphonu

Jednou z obrovských výhod chytrých hodinek jsou bohaté možnosti zrcadlení notifikací ze smartphonu. Kromě toho nabízí některé modely také možnost přijetí hovoru, interakce s příchozími zprávami a spoustu dalšího. Plno chytrých hodinek vám navíc umí v případě potřeby najít ztracený nebo zapomenutý telefon.

Úspora baterie smartphonu

Tento důvod se možná bude někomu zdát kuriózní. Úzce souvisí s výše zmíněným bodem, týkajícím se notifikací. Řada uživatelů dává při obdržení notifikace přednost jejímu prohlédnutí a následné interakci na displeji hodinek, čímž logicky dochází k úspoře baterie na spárovaném telefonu. Kontrolováním hodinek také nemusíte neustále rozsvěcet displej telefonu, který je největším žroutem baterie.

Bezpečnost

Chytré hodinky mohou hrát také důležitou úlohu, pokud jde o vaše bezpečí. Pokud se jedná o hodinky s GPS, můžete je v případě potřeby využít ke sdílení vaší aktuální polohy. Řada hodinek je vybavena tlačítkem nebo funkcí pro přivolání záchranných složek nebo informování vybraných kontaktů o tom, kde se právě nacházíte.

Vše potřebné při ruce (a na ruce)

Chytré hodinky vám dokáží ušetřit spoustu času i práce. Můžete kontrolovat zprávy a odpovídat na ně, přijímat nebo odmítat hovory, pročítat notifikace z e-mailových aplikací nebo sociálních sítí, ale třeba se také orientovat na trase nebo hrát hry – zatímco váš smartphone odpočívá v tašce, batohu nebo vaší kapse.

Ty nejlepší chytré hodinky koupíte zde

Dnes nejčtenější

.