Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lukáš si měl za pokus o vraždu dítěte odsedět 16 let: Ve vězení spáchal sebevraždu!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: rc, ČTK, inf - 
7. června 2023
20:52

Ve vězení si měl Lukáš K. odpykat šestnáctiletý trest. Soud ho poslal za mříže za pokus o vraždu a týrání teprve tříletého chlapečka. Podle informací CNN Prima News ale muž ve věznici spáchal sebevraždu!

Lukáš K. si odpykával trest v ruzyňské věznici. Soud ho poslal za mříže za týrání svěřené osoby, pokus o vraždu a také za prodej drog. Odsedět si podle verdiktu měl šestnáct let. Vrchní soud v Praze mu zvýšil trest začátkem května letošního roku.

Nicméně podle informací CNN Prima News si Lukáš K. ve věznici sáhl na život. „Mohu potvrdit, že ve Vazební věznici Praha Ruzyně došlo k mimořádné události, pokusu o sebevraždu vězněné osoby, která následně zemřela,“ řekla pro výše zmíněný server mluvčí Vězeňské služby České republiky Markéta Prunerová. Podle něj se měl údajně oběsit.

Lukáš K. bydlel se svou přítelkyní, které v té době bylo devatenáct let, a jejím malým synem v bytě ve Vrchlabí.

Tříleté dítě bili vařečkou, bambusovou tyčí nebo ho sprchovali v ledové vodě. Podle státního zástupce byly důvody malicherné, dítě například potrestali za to, že si oblékl ponožku naruby. Týrání se vystupňovalo na konci března, kdy byla žena ve škole a na chlapce dohlížel Lukáš K. Tříleté dítě se v noci pomočilo, což muže rozčílilo. Chlapce proto odvlekl do sprchy, kde ho zhruba deset minut opět sprchoval ledovou vodou.

Chlapec ve sprše začal kolabovat, při pádu na zem se udeřil. Lukáš K. ho pak ještě bil vařečkou. Podle rozsudku proto, že na jeho příkaz nevylezl ze sprchy. Následně ho nechal v pokoji s otevřeným oknem. Vše si podle žalobce nahrával na telefon, k chlapci byl vulgární a říkal, že ho zabije. Lékařskou pomoc dítěti zavolal až po dvou hodinách, kdy si všiml, že nedýchá.

Ženu soud poslal za týrání na tři roky do vězení.

Video  Muž (21) z Karlovarska věznil, týral a znásilňoval stejně starou ženu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

luklovah ( 7. června 2023 22:16 )

V Česku tomu říkají výchova dítěte.

Citronel ( 7. června 2023 21:20 )

Jako příslušník bych si přál, aby dlouho trpěl a za to co udělal by trpěl.

Citronel ( 7. června 2023 21:18 )

Ať udělal co udělal, je to hrubé porušení věznice, nesmí mít možnost se na čemkoliv oběsit. Tím se vlastně osvobodil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání