Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Edenu tekla krev! Kapitána Fiorentiny zranili fanoušci

Autor: TT, ČTK, sm

Řádili v centru Prahy i na stadionu! Finále Konferenční ligy přineslo drama, které se neobešlo bez krvavého zranění kapitána Fiorentiny Cristiana Biraghia. Toho zasáhli fanoušci plastovým kelímkem.

Psala se 33. minuta finále Evropské konferenční ligy 2023, na tabuli v Edenu svítil stav 0:0. Lídr toskánského klubu Cristiano Biraghi se chystal rozehrát rohový kop, ale chvíli musel počkat, neboť jej zasypala smršť kelímků, z nichž jeden ho trefil do hlavy. Hráč reagoval ironickým potleskem a palci nahoru. To ještě netušil, že mu z temene hlavy teče proudem krev.

Nějakou dobu se proto muselo na ošetření kapitána Fiorentiny čekat. Od lékařů pak vyfasoval kolem hlavy fialový obvaz v klubových barvách. Hráči z obou táborů se pak snažili rozezlené příznivce anglického celku uklidnit. A bez odezvy tato akce nezůstala ani u West Hamu, který na své fandy seslal hněv. 

„Takovéhle jednání do fotbalu nepatří a v žádném případě nereprezentuje hodnoty našeho klubu a drtivé většiny našich příznivců, kteří se tento týden v Praze chovali vzorně, stejně jako celé naše poslední dvě sezony v evropských pohárech,“ uvedl londýnský klub v prohlášení, které citovala agentura Reuters.

„V souladu s naším postojem nulové tolerance předáme policii informace o každém, koho se podaří identifikovat, a dostane zákaz na dobu neurčitou. Nebude smět na londýnský stadion a cestovat s klubem,“ oznámil čerstvý vítěz Konferenční ligy.

Cristiano Biraghi dostal během finálového večera tvrzeným plastovým kelímkem do hlavy. Odnesl si krvavé zranění.
Cristiano Biraghi dostal během finálového večera tvrzeným plastovým kelímkem do hlavy. Odnesl si krvavé zranění.