Přejít k navigační liště

Zdroják » Zprávičky » PyCon CZ letos v září v Praze!

PyCon CZ letos v září v Praze!

Zprávičky Různé

Po covidové pauze se letos vrací na scénu PyCon CZ, největší česká konference věnovaná všemu kolem jazyka Python organizovaná českou Python komunitou. Odehraje se 15. – 17. září 2023 v prostorách Gabriel Loci, bývalého kláštera sv. Gabriela, a v současné době probíhá přihlašování přednášek, workshopů a sprintů.

Co se týče témat, PyCon CZ je zaměřený poměrně široce. Cokoliv zajímavého, co souvisí s Pythonem, má určitě na konferencí své místo. Nemusí se jednat jen o technické přednášky, zajímavá jsou například i témata související s výukou Pythonu, komunitními aktivitami apod.

Pro inspiraci se můžete podívat na videa z uplynulých ročníků.

Tento rok plánujeme krom hlavního tracku také Data track zaměřený na data science/data engineering a Beginners‘ track s tématy pro začátečníky, kde uvítáme i přednášky v češtině.

Svoje návrhy můžete posílat do 25. června 2023, všechny potřebné informace najdete na cz.pycon.org/2023/cfp/

Zajímají vás tipy, jak návrh zformulovat? Mrkněte sem: cz.pycon.org/2023/cfp-guide/

Těšíme se v září v Praze!

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.