Hlavní obsah

Basketbalisty Brna bude po Růžičkovi trénovat dosavadní asistent Vaněk

Basketbalisty Brna převezme dosavadní asistent Martin Vaněk. Ve funkci hlavního trenéra nahradí Lubomíra Růžičku, který po čtyřletém působení u týmu odešel do maďarského Zalaegerszegu. Basket Brno to oznámil na svém webu.

Foto: USK Praha, Facebook

Basket Brno - USK Praha, ilustrační foto.

Článek

Vaněk pracuje v klubu od roku 2017, hlavní koučem v seniorské kategorii bude poprvé. "Je to pro mě velká výzva, protože Basket Brno patří mezi přední týmy KNBL. Za těch šest let jsem prožil renesanci brněnského basketbalu a doufám, že se nám podaří navázat na úspěchy z posledních sezon," uvedl Vaněk, který se podílel na loňském ligovém bronzu.

"Velmi dobře znám prostředí i filozofii klubu, ve které určitě budeme chtít pokračovat a dále zapojovat mladé hráče z naší akademie a programu Next Generation do A-týmu. Zároveň se budeme snažit udržet české jádro, které v Brně působilo v poslední sezoně, abychom vytvořili konkurenční prostředí pro růst hráčů," řekl osmadvacetiletý kouč. V této sezoně Brno získalo stříbro v Českém poháru a v lize skončilo páté.

"Pro Martina Vaňka jsme se rozhodli z několika důvodů. Jednak je v klubu již dlouhou dobu na pozici asistenta, kde prokázal odbornost, loajalitu a charakter. Také velmi dobře pracuje s mladými hráči, kde předpokládáme návaznost i v následující sezoně. Jsme přesvědčeni, že pro Basket Brno je to nejlepší možná volba," uvedl generální manažer Roman Marko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.