Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Události

Pavel přijme kandidáta na ministra zemědělství Výborného, do Německa dorazí čínský premiér

Marek Výborný. foto: Profimedia.cz

RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?
  5:00

Uskuteční se schůze Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky, která bude jednat o výroční zprávě Českého telekomunikačního úřadu za rok 2022 a návrhu zákona o České televizi, Českém rozhlase a jednacím řádu Poslanecké sněmovny.

Proběhne závěrečné jednání dohodovacího řízení mezi zástupci segmentů zdravotní péče a zdravotními pojišťovnami.

Dopoledne prezident Petr Pavel přijme kandidáta na ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL).

Pokračuje soudní spor někdejšího náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze Libora Grygárka a předsedy hnutí Přísaha Roberta Šlachty kvůli knize Třicet let pod přísahou.

Koná se schůze sněmovního branného výboru. Poslanci se mají zabývat vztahy mezi ministryní obrany a náčelníkem generálního štábu, nákupem obrněnců CV90, nákladům na zprovoznění tanků Leopard a nákupem dronů.

Maďarská centrální banka má oznámit rozhodnutí k měnové politice. Očekává se, že základní úrok ponechá na 13 procentech a že bude pokračovat ve snižování jednodenní depozitní sazby.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dorazí na jednání šéfů diplomacie postsovětského vojenského paktu Organizace smlouvy o kolektivní obraně (ODKB).

Dopoledne přijme německý spolkový kancléř Olaf Scholz čínského premiéra Lia s vojenskými poctami. Následovat bude plenární zasedání v rámci čínsko-německých mezivládních konzultací.

Autoři: ,