Hlavní obsah

Trest za výtržnosti. West Ham sehraje příští venkovní pohárový zápas bez svých fanoušků

Fotbalisté West Hamu sehrají příští venkovní zápas v evropských pohárech bez svých fanoušků. Londýnský klub byl potrestán za výtržnosti diváků při pražském finále Evropské konferenční ligy s Fiorentinou. Příznivci "Kladivářů" na stadionu v Edenu vhazovali na hřiště kelímky a jeden z nich v prvním poločase způsobil kapitánovi italského týmu Cristianu Biraghimu krvavé zraněné na hlavě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fanoušci fotbalistů West Hamu United ve fanzóně na Letenské pláni.

Článek

West Ham, kde působí i čeští reprezentanti Vladimír Coufal s Tomášem Součkem a jeho spoluvlastníkem je majitel pražské Sparty Daniel Křetínský, za incident navíc dostal pokutu 50.000 eur (asi 1,2 miliony korun) a dalších osm tisíc eur zaplatí kvůli vniknutí nepovolaných osob na trávník při oslavách vítězství 2:1.

Anglický klub je rovněž v dvouleté podmínce. Pokud se během této zkušební doby fanoušci znovu disciplinárně proviní, budou West Hamu chybět na dalším venkovním duelu v soutěžích UEFA. Svěřenci trenéra Davida Moyese jako vítězové Konferenční ligy budou v následující sezoně hrát skupinu Evropské ligy.

Fiorentina také nesmí prodávat svým příznivcům vstupenky na jedno venkovní pohárové utkání a zaplatí pokutu 30.000 eur. Italský klub ale byl potrestán za výtržnosti fanoušků v odvetě semifinále Konferenční ligy v Basileji.

Reklama