Unikátní golfové hřiště Coeur d`Alene: Plovoucí green

Unikátní golfové hřiště Coeur d`Alene: Plovoucí green

Foto: Getty Images

V americkém státě Idaho mají opravdovou výzvu pro všechny golfisty. Na čtrnácté jamce se ke greenu dostanete pouze na lodičce, nebo ti odvážnější k němu musí doplavat. Green je totiž na vodě.

Na jezero Coeur d’Alene je skutečně pohádkový pohled. Blankytně čistá voda, všude kolem vás lesy, květiny a dokonale upravené oslnivě zelené greeny. Dokonalé místo pro hru i pro relax. Navíc se zde můžete na vodě dokonce i ubytovat.

Coeur d`Alene
Foto: Getty Images

Pokoje Lake Tower nabízí panoramatický výhled na jezero Coeur d’Alene. Sedmnáctipatrová věž se tyčí na severním pobřeží, a když se podíváte z oken, máte pocit, že jste skutečně v jezeře. Vybavení je samozřejmě luxusní a ultra moderní. Prostě sen každého náročného golfisty.

Golfové hřiště The Coeur d’Alene Resort oceňují každý rok golfoví odborníci jako jeden z nejhezčích golfových rezortů v Americe. Není divu. Toto 18jamkové mistrovské hřiště s parem 72 se nachází v okouzlující přírodě a většina fervejích se točí kolem jezera. Celkově je na hřišti 1500 divokých květin, 4000 petúnií, 25 000 jalovců a 30 000 muškátů, takže máte pocit, jako byste se při hře ocitli v botanické zahradě. Vizí designéra Scotta Millera bylo vytvořit golfové hřiště, na kterém se hráč ponoří do nedotčené přírody a tráva na fervejích by měla připomínat sametový koberec.

Coeur d`Alene
Foto: Getty Images

Ale největší pozornost přitahuje jamka číslo 14., která je na jezerním ostrůvku. Trojpar si získal celosvětovou slávu. Nikdy totiž neodhadnete přesnou vzdálenost k jamce. Zadní a přední pravá strana greenu je naštěstí chráněna bunkry, takže nepotřebujete tisíce míčků. A když chcete jamku dokončit, musíte k ní buď plavat, nebo nastoupit na palubu člunu „Putter“, elektricky poháněný raketoplán, který převáží golfisty na ostrovní green a zpět. Když poté odjíždíte z ostrova, kapitán lodi vám daruje certifikát o úspěchu s vaším jménem, který vám bude navždy připomínat, že jste úspěšně dokončili tuto unikátní golfovou výzvu.

Autor: Petra Vorelová

(Visited 85 times, 1 visits today)