Denník N

Sagan ľutuje alkohol, Tour mu chýbať nebude a dúfa, že syn neskončí ako cyklista. Šance na zelený dres sú minimálne

Foto – TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Petra Sagana čaká od soboty jeho posledná Tour de France, na 110. ročníku zabojuje o etapové víťazstvo a nevylúčil ani boj o zelený dres. V rozhovore pred štartom hovoril aj o tom, že Tour mu chýbať nebude a verí, že sa z jeho syna nestane cyklista.

Slovák na najslávnejších pretekoch doteraz vyhral dvanásť etáp, zelený dres získal v rekordnom počte – sedemkrát. Jeho šance na zisk ôsmeho dresu nie sú vysoké, a to aj napriek tomu, že Wout van Aert, vlaňajší suverénny víťaz bodovacej súťaže, tento rok avizuje, že o zelený dres zrejme bojovať nebude.

V boji o celkové poradie sa očakáva odveta medzi vlaňajším víťazom Jonasom Vingegaardom a druhým Tadejom Pogačarom, odohrá sa na netradičnej trase, ktorá je špecifická hneď z niekoľkých dôvodov.

Okrem Sagana bude zaujímavé sledovať aj ďalších velikánov, ktorí sa tento rok lúčia s kariérou. Patrí k nim francúzsky vrchár Thibaut Pinot či Brit Mark Cavendish, ktorý prišiel na Tour s cieľom získať rekordné 35. etapové víťazstvo.

V texte sa dočítate:

  • prečo Tour Saganovi nebude chýbať;
  • že aj etapová výhra bude prekvapením;
  • kto sú hlavní súperi Sagana;
  • že mimoriadne atraktívny bude už prvý deň;
  • či Pogačara pribrzdí zlomené zápästie.

Sagan: Neviem, čo bude o rok

Petra Sagana čaká už dvanásta Tour de France, no týždeň pred štartom zrejme nikdy nemal taký problémový ako teraz. V nedeľu sa neúspešne snažil o výhru na majstrovstvách Slovenska, v cieli spadol a nepríjemne sa oškrel.

V stredu mu súd v Monaku udelil trojmesačný podmienečný trest za riadenie skútra pod vplyvom alkoholu za incident, ktorý sa udial 12. mája tohto roka. Saganovi, ktorého polícia zastavila doobeda, namerali v krvi približne tri promile alkoholu.

Na sociálnych sieťach sa následne ospravedlnil blízkym, sponzorom aj fanúšikom. „Cítim záväzok poučiť sa z tejto situácie a stať sa lepším človekom,“ povedal.

Sagan v súvislosti s Tour de France hovoril aj s belgickými novinármi a periodiku Het Nieuwsblad poskytol rozsiahly rozhovor. Okrem ambícií počas najbližších troch týždňov hovorí aj o svojej budúcnosti, o vzťahu k Tour de France, o synovi či o švajčiarskom cyklistovi Ginovi Mäderovi, ktorý pred pár dňami tragicky zahynul po páde na pretekoch Okolo Švajčiarska.

„Tour mi budúci rok rozhodne chýbať nebude,“ vyjadril sa Sagan. Dôvod? „Spôsobuje mi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie