Czech Open 2023 se blíží

Czech Open 2023 se blíží

Autor: https://www.czechopenchampionship.cz/

Beroun je i letos „domovem“ golfového Czech Open. Již od 17. do 20. srpna se na hřišti Royal Beroun Golf Clubu odehraje už devátý ročník Czech Open, tentokrát s dotací 600 000 korun, z níž si vítězný profesionál odveze 200 tisíc korun.

I letos platí, že čtyřkolový turnaj je otevřený pro profesionály a amatéry, stejně jako pro hráče z Česka i ze zahraničí. „Těší nás zájem hráčů ze zahraničí. Už máme přihlášky od golfistů z osmi zemí. Bereme to jako výsledek našich cest a komunikace se zahraničními golfovými organizacemi,“ konstatoval prezident Royal Beroun Golf Clubu Vojtěch Matějček.

Maximální počet míst ve startovním poli je 156 hráčů a už dnes je obsazena téměř polovina. „Raději s předstihem proto upozorňuji i domácí hráče, aby se registrovali,“ upozornil Matějček.

Na turnaji každoročně startuje domácí profesionální i amatérská špička, ale objevují se i zajímavá jména ze zahraničí. Jedním z nich je už potvrzený Carl Suneson, španělský profesionál, který v minulosti vyhrál i jeden turnaj evropské série, dnešní DP World Tour, plus šest dalších na Challenge Tour. „Svůj start nám už potvrdil. Spolu s ním dorazí další Španěl Luis Claverie se zkušenostmi z Challenge Tour,“ poznamenal Matějček.

Před rokem zvítězil Francouz Julien Brun a stal se premiérovým „nečeským“ vítězem berounského turnaje. Rozhodl o něm až v play-off proti Aleši Kořínkovi, který ve finálové rundě zahrál skvělých 60 ran a vytvořil tak nový rekord berounského hřiště. Brun loni vyhrál se skóre -23, ale rekordní vítězné skóre výkonem -24 drží Filip Mrůzek z roku 2021.

„Hřiště bude připravené pro turnaj v té nejvyšší kvalitě. Na červnovém turnaji LET měly greeny rychlost 11 stop, ale vzhledem k náročným podmínkám jsme ji museli na přání ředitele turnaje o něco snížit. Na srpnové Czech Open ale budou greeny opět mít rychlost 11 stop,“ naznačil Matějček, co čeká golfisty na osmnácti jamkách v Berouně.

Promotérem turnaje je i letos berounský klub, ale opět s vydatnou podporou partnerů, k nimž letos nově přibyla společnost Lexus. „Máme radost, že nám naši partneři zůstávají věrní. A ještě větší z toho, že letos přibyl nově Lexus,“ potvrdil prezident berounského klubu.

Program turnaje

  • 8.: Pro-Am
  • 8.: 1. kolo
  • 8.: 2. kolo a cut pro 40 hráčů plus ties + Czech Open Friends Party
  • 8.: 3. kolo
  • 8.: 4. finálové kolo plus vyhlášení výsledků

 

Zdroj: Czech Open 2023

(Visited 150 times, 1 visits today)