14. března 2015 • 21:04

Chomutovu i Budějovicím chybí jedna výhra k postupu do baráže

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova a Českých Budějovic v play off potvrzují vydobyté pozice v základní části - první dva celky dlouhodobé soutěže první ligy po dnešku dělí jediná výhra od postupu do baráže o nejvyšší soutěž. Oba celky vedou v semifinále nad svými soupeři 3:1 a mohou v úterý na domácím ledě rozhodnout. Už jistými účastníky prolínací skupiny jsou dosud extraligové týmy Slavie a Olomouce.



Chomutov i České Budějovice jsou kousek od toho, aby si to s nimi o příslušnost k elitě domácího hokeje rozdali. Piráti i Jihočeši totiž shodně vezou nadějný náskok k zápasu na vlastním ledě. Piráti uspěli v Jihlavě 4:1, Motor se radoval v Třebíči po výhře 4:3.

V Jihlavě se v první třetině víc vylučovalo, než hrálo. Rozhodčí udělil celkem 15 trestů a z bitky si jeden odnesl i chomutovský gólman Miroslav Kopřiva. Stejně tvrdý však byl k hráčům Jihlavy i svými zákroky. Dukle povolil jediný gól, když v polovině duelu kapituloval ve dvojnásobném oslabení.

Domácí vstupovali s jednobrankovým mankem i do poslední desetiminutovky, jenže ve chvíli, kdy se mocně snažili o vyrovnání, Chomutov udeřil z brejku. Ke snadné dorážce se dostal Marek Račuk. Severočeši pak potvrdili výhru ještě trefou do prázdné branky.

Cesta Českých Budějovic za vítězstvím v Třebíči byla daleko spletitější. Motor těžil z umění svých tahounů a po nádherné kombinaci Tomáše Nouzy s Josefem Strakou zakončil druhý z nich do odkryté klece. Běžela sedmá minuta, hosté vedli 2:0 a gólman Horácké Slavie Lukáš Dusík opustil své teritorium.

Jeho náhradník Milan Máj se rychle rozchytal, v útoku se rozehrál Lukáš Havel a na začátku prostřední části bylo vyrovnáno na 3:3. Téměř 4800 diváků v ochozech třebíčského stadionu pak na další trefu čekalo víc než půl hodiny hry. K jejich zklamání ukončil dietní sekvenci ranou od modré budějovický obránce Jakub Suchánek a vstřelil vítěznou branku duelu.

Třebíč - České Budějovice 3:4 (2:3, 1:0, 0:1)
Branky: 13. a 21. L. Havel, 15. Wasserbauer - 1. Nouza, 7. J. Straka, 19. Žovinec, 54. Suchánek. Rozhodčí: Přikryl, Trombík - Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 4730. Stav série: 1:3.

Jihlava - Chomutov 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky:
32. Kaláb - 4. V. Růžička, 12. Hovorka, 51. Račuk, 60. Sinisalo. Rozhodčí: Pavlovič, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 9:12, navíc F. Seman 10 min. - Hřebejk 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4112. Stav série: 1:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud