Hlavní obsah

Velký bavorský výprodej. Bayern nabízí hvězdy, aby mohl koupit Kanea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vida, tak i bavorský velkoklub musí něco našetřit z vlastních zdrojů, pokud se chce na fotbalové burze rozšoupnout. Bayern Mnichov si naplánoval velký letní výprodej. Na prodej nabízí hned sedm hvězd, určil už také ceny. Klidně by se zbavil třeba i Sadia Maného. Důvod je zřejmý. Bundesligový mistr potřebuje peníze na vysněný přestup Harryho Kanea, jehož si Tottenhamu Hotspur cení na nejméně 100 milionů liber (přibližně 117 milionů eur).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sadio Mané z Bayernu oslavuje gól na 1:0 během utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Viktorii v Plzni.

Článek

Dmuli se pýchou, když senegalskou perlu loni z Liverpoolu přetáhli. A teď by ji po roce Bavoři zase klidně poslali o dům dál...

Bayern Mnichov je ochotný prodat útočníka Sadia Maného, pokud za něj některý z klubů nabídne alespoň 20 milionů eur.

Mané přišel do týmu bavorského giganta za 32 milionů eur a podle německé televize Sky je jedním ze sedmi hráčů, se kterými se Bayern může za určitých podmínek rozloučit. Peníze získané z prodeje těchto fotbalistů hodlá použít na případný přestup Harryho Kanea.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Harry Kane z Anglie během utkání s Českou republikou.

Německý šampion hledá posilu do útoku poté, co jeho ofenzivní hráči nedokázali adekvátně zaplnit místo na hrotu po loňském odchodu Roberta Lewandowského do FC Barcelona. Pokud by nevyšel přestup Kanea, o kterého se údajně zajímá i Paříž Saint-Germain, zvažuje i jiné alternativy. Agentura DPA zmiňuje roční hostování argentinského mistra světa Juliana Alvaréze z Manchesteru City nebo Dušana Vlahoviče z Juventusu.

Bayern se údajně s Kanem dohodl, ale jeho klub už odmítl dvě nabídky na přestup. Německý mistr je ochoten zaplatit za 29letého kanonýra 80 milionů liber (v přepočtu 93,5 milionu eur), plus další částky v bonusech. Kohouti však ani s touto druhou vylepšenou nabídkou nejsou spokojeni. Za svého kapitána nadále požadují nejméně 100 milionů liber (přibližně 117 milionů eur).

Podle týdeníku Sport Bild by si Bayern počkal na anglického reprezentanta i do příštího roku, kdy se stane volným hráčem.

Raději by ho však měl hned, proto sestavil nabídku sedmi hráčů na prodej, kteří jsou k mání. Nejdražšími položkami na seznamu jsou Ryan Gravenberch (40 až 50 milionů eur) a Benjamin Pavard (35 až 40 milionů eur). Marcel Sabitzer má hodnotu 15 milionů eur, zatímco Yann Sommer je oceněn na 8 až 10 milionů eur a zájem o něj již projevil Inter Milán. Za Alexandra Nübela požadují Němci 5 až 8 milionů eur a za Bounu Sarra chtějí 1 až 3 miliony.

Podle televize Sky Germany plánuje Bayern získat prodejem hráčů zhruba 100 milionů eur.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.