Hlavní obsah

Emoce cloumaly Wimbledonem! Nechápu, že jsme znovu ve finále, zářila Strýcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český tenis bude ve finále ženské čtyřhry ve Wimbledonu reprezentovat Barbora Strýcová. Ta v rámci rozlučkového turné po mateřské pauze se svou parťačkou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu vyhrála v semifinále nad česko-španělským duem Marie Bouzková, Sara Sorribesová hladce ve dvou setech 6:4 a 6:1. Strýcová při svém posledním startu na trávě v All England Clubu v roce 2019 slavila spolu s Sie Šu-wej deblový titul. Ve finále narazí na australsko-belgickou dvojici Hunterová, Mertensová.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Barbora Strýcová ve Wimbledonu.

Článek

Duel na kurtu číslo jedna je na programu druhý v pořadí. V úvodním semifinále prohrál čínsko-americký pár Čang Šuaj, Dolehideová s australsko-belgickou dvojicí Hunterová, Mertensová po setech 1:6 a 1:6.

Strýcová s Sie Šu-wej duel skvěle rozjely a vedly rychle 3:0, Bouzková s parťačkou se ale nevzdaly a tři uhrané hry znamenaly vyrovnání skóre. Sada pomalu spěla k tie-breaku, v desáté hře však české španělské duo přišlo o servis a první set tak ukořistila zkušenější Češka. Druhý set pak Strýcová s Sie Šu-wej proměnila v exhibici. Pár vedl už 5:0 a sadu nakonec získal poměrem 6:1, což znamenal hladký postup do finále.

"Je to strašně emotivní. Být po čtyřech letech zase ve finále je úžasné," řekla novinářům Strýcová. "Už sice na sobě nemám takovou tíhu, protože nehraju o body, ale přeci jen je to Wimbledon a chcete ten svůj příběh zakončit nejlépe, co můžete. Abych tu ale byla ve finále, to vůbec nechápu," doplnila.

"Po utkání jsem byla strašně dojatá a myslím, že jsem trochu strhla Šu-wej. Ona není cíťa a neukazuje emoce. Najednou byla také emotivní a objímala mě. V zákulisí byla šťastná, že jsem ji takhle nikdy neviděla," uvedla Strýcová.

"Jen jsem jí říkala, že tomu nemůžu uvěřit, že jsme zase ve finále, jestli to je sen nebo se to fakt děje. A ona mi odpovídala: 'Its ok Barbora, its ok'. Ona je nejvíc," doplnila s úsměvem česká tenistka.

Sobotní program tenisového Wimbledonu:
Centrální dvorec (15:00 SELČ), finále dvouhry
VONDROUŠOVÁ (ČR) - Džábirová (6-Tun.)
finále čtyřhry
Koolhof, Skupski (1-Niz./Brit.) - Granollers, Zeballos (15-Šp./Arg.).

Strýcová se na tenisové kurty vrátila po mateřské přestávce letos v dubnu. Po Wimbledonu nastoupí na přelomu července a srpna na domácím turnaji Livesport Prague Open. S kariérou se definitivně rozloučí v září na US Open.

Sedmatřicetiletá Sie Šu-wej může triumfovat ve čtyřhře ve Wimbledonu počtvrté, vedle čtyři roky starého triumfu se Strýcovou uspěla na londýnské trávě také v letech 2013 a 2021. Strýcová může získat druhý grandslamový deblový titul v kariéře. Poražené semifinalistky Bouzková se Sorribesovou zaznamenaly nejlepší společné vystoupení na grandslamu.

WIMBLEDON (tráva, dotace 44,7 milionu liber):
Ženy:
Čtyřhra - semifinále
STRÝCOVÁ, Sie Šu-wej (ČR/Tchaj-wan) - BOUZKOVÁ, Sorribesová (ČR/Šp.) 6:4, 6:1.
Hunterová, Mertensová (3-Austr./Belg.) - Čang Šuaj, Dolehideová (16-Čína/USA) 6:1, 6:1

Reklama