18. července 2023 • 16:41

Je čas na změnu, oznámil Salač. V příští sezoně bude jezdit za nový tým

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný český účastník motocyklového mistrovství světa Filip Salač změní po sezoně tým. V současnosti startuje druhým rokem v barvách Gresini Racing a dosud s ním ve třídě Moto2 vybojoval letos i vloni po jednom druhém místě. Na sociálních sítích ale oznámil, že ve stáji skončí. Jméno nového zaměstnavatele by měl zveřejnit ve středu.



„Hodně jsme s mým manažerem Janem Šťovíčkem přemýšleli a usoudili, že je čas na změnu,“ uvedl Salač na instagramu. „Chtěl bych poděkovat týmu Gresini za všechny výsledky a zážitky, které jsme doposud zažili,“ dodal.

S týmem Gresini Racing byl spojen Salačův předloňský posun z nejslabší kategorie Moto3. V premiérové sezoně v prostřední mistrovské třídě bodoval v polovině z dvaceti závodů, čtyřikrát se umístil v top 10 a v Thajsku vybojoval druhé místo. Rok zakončil jako dvacátý jezdec celkové klasifikace.

Letos už držel krok s elitou. Hned na úvod v Portugalsku vyhrál kvalifikaci, z osmi Velkých cen šest dokončil v první desítce a v Le Mans zopakoval životní druhé místo, které tam zajel už předloni ještě v Moto3. Jen v posledním závodě nebodoval, protože v Assenu na konci června nedojel do cíle, a předtím byl třináctý na Sachsenringu.

„Vloni jsem byl nováček a byla to sezona nahoru dolů, ale zároveň se nám povedlo postavit se na bednu hned první rok a zajet spoustu dobrých výsledků. Letos jsem udělal velký krok dopředu, podařilo se mi vyjet první pole position, další bednu a bojovat každý závod o nejvyšší příčky,“ zhodnotil dosavadní průběh sezony.

Ve zbytku ročníku, který bude po letní přestávce pokračovat o prvním srpnovém víkendu v Silverstonu, chce na dosavadní výkony navázat. „Dojíždět do top 10 a sbírat co nejvíce bodů a zkušeností,“ uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud