Založ si blog

Hriadky

Horúco. Možno ani nie, večer spŕchlo, nádherný jemný dážď nesúci so sebou potrebné osvieženie. Trvalo to dlho, toľko horúcich dní a rozpálených nocí, keď sa aj posteľná plachta lepila človeku na telo.

 

Je to preč, konečne. Prenikavé vrznutie dverí oznamuje, že Jana vyšla von. Jednoducho potreba, možno už zvyk. Odkedy sa sem nasťahovala hneď ráno ju to ťahá von. Je to osviežujúce a potom, sťahovanie z mesta, sú veci, ktoré tam nezažiješ. Balkón, to áno, isté možnosti dáva. Ona mala na svojom byte dokonca dva, každý na inú svetovú stranu. Lenže, tu je to o inom.

 

Dnes, proste nádhera, svieži vetrík sa jej pohráva s ľahkou košieľkou. Hodila ju  na seba bez premýšľania, v týchto teplotách toho človek veľa nepotrebuje. A ráno, treba sa osviežiť, je to také príjemné. Aspoň kúsok dňa, kedy človeka netrýzni horúčava. Terasa, dva nízke schodíky, smer záhradka.

 

Cibuľa, karfiol, rajčiny, papriky, obzerá hriadky jednu za druhou. Úroda už čoskoro bude, pomaličky dozrievajú prvé plody. Je zaujatá, svet okolo takmer nevníma. Až potom… „Dobré ránko, susedka,“ zdraví ju urastený chlapík za plotom. Vysoký je, svalnatý, jeho tvár zdobí široký úsmev. Neváha, s dobrou náladou a úsmevom v tvári opätuje pozdrav.

 

Niekoľko krokov po záhradke, keď zneistie. Podprsenku nechala doma, prsia sa jej pohojdávajú pri každom kroku zo strany na stranu. Akoby jej dávali najavo radosť z voľnosti. Lenže sused, jeho oči ju pozorujú, zvedavé sú. Ani bradavky sa nedajú zahanbiť, zachcelo sa im ukázať sa svetu, hrdo sa vystavujú na obdiv.

 

Čo teraz? Akoby si odrazu kládla túto otázku vo svojom vnútri. Je to cudzí chlap, ešte ho veľmi nepozná a teraz toto. Takto do záhrady nikdy nechodí, dbá na to. Možno zbytočnosť, ale… Rozhodne sa rýchlo, vracia sa do domu, toto jej stačilo. Ešte úchytkom pozrie na neho. Vidí úsmev, rovnaký ako pred chvíľou. No čo, dnes to dala po domácky. Buchne dverami a stráca sa v dome.

Tag:

Slnko

15.04.2024

Je ráno. Slnko už vypeká, akoby nemohlo byť po včerajšom dni unavené. Mohlo, keby to takto fungovalo. Nie, nič z toho, slnečná aktivita sa zvyšuje rýchlym tempom. Moje telo zahaľuje len tenučké tričko. Keby nebolo treba… Úvahy, veď prečo nie, popustiť uzdu fantázii môže byť celkom fajn. Oči privreté, tvár sa mi kúpe v slnečných lúčoch. Hodinky [...]

Pena

27.03.2024

Jedno vrznutie dverí a všetky oči jedným smerom. Dvere, to je ten bod a uprostred nich ja. Sám, tlačiaci sa dovnútra. Možno vietor, poháňa ma, akoby ma už chcel vteperiť za dvere. Neponáhľam sa, nemám dôvod. Som pokojný, vyrovnaný sám so sebou. Aj tie pohľady, milé mi nie sú, znesiem ich však. No kam by sa už pozerali… Moja ruka na kľučke, [...]

Kroky

14.03.2024

Kráčam po schodoch. Moje nohy, sú neskutočne ľahké, akoby som ich ani nemala. Ale mám, sú presne na svojom mieste. Pravá, ľavá, ešte raz sa na ne pozriem a pokračujem v ceste. Nejaké schody za mnou a predo mnou tiež, dvanásť poschodí spraví svoje. Možno som mala použiť výťah, dnes taká bežná záležitosť. Áno, v tejto bytovke sú hneď dva, jeden vedľa [...]

Systém Patriot, PVO

USA majú viac ako 1 100 Patriotov. Poskytnúť ich Ukrajine však vyzývajú spojencov

30.04.2024 22:49

Poľsko aj Grécko už americkej výzve povedali nie.

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB