Hlavní obsah

Vítr v jižní Francii odnesl nafukovací atrakci i s mužem a tříletou dcerou. Otec nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragickému neštěstí došlo ve vodním zábavním parku na jihu Francie, když vítr prudce odhodil nafukovací atrakci i s mužem a jeho malou dcerou. Oba utrpěli těžká zranění. Otec později v nemocnici zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle televize BFMTV se tragédie odehrála v neděli ve městě Saint-Maximin-la-Sainte-Baume východně od Marseille. Tamní zábavní park Wonderland láká návštěvníky na četné nafukovací struktury, včetně klouzaček.

Atrakce, na níž se právě nacházel 35letý muž s 3,5letou dcerou, měla rozměry dvacet na dvacet metrů. Vítr ji přesto dokázal s oběma nadzvednout a odmrštit o 50 metrů dále.

Otec s dcerou utrpěli zástavu srdce. Přivolaní záchranáři je na místě oživovali a poté vrtulníkem dopravili do nemocnice.

Starosta města Alain Decanis v noci na pondělí oznámil, že muž zraněním podlehl. „S velkým zármutkem jsem se (v neděli) pozdě večer dozvěděl, že otec nepřežil,“ napsal starosta na Facebooku.

„Chtěl bych vyjádřit co nejupřímnější soustrast matce, která byla na místě a projevila pozoruhodnou odvahu,“ uvedl dále starosta. „Jak se mohl vodní park, který byl postaven, aby přinášel radost a štěstí dětem, proměnit ve stroj smrti, který zabil celou rodinu? To nám prozradí vyšetřování,“ dodal Decanis.

Podle meteorologů foukal v neděli ve městě vítr o rychlosti asi 55 kilometrů za hodinu.

V největším zábavním parku v Německu hořelo

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám