Hlavní obsah

Nezmar se vrací do českého sportu. Fotbal však mění za hokej!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až dosud byl v tuzemském sportovní prostředí spjatý jen s fotbalem, to už ale nyní neplatí. Jan Nezmar; bývalý vynikající fotbalový útočník a později i funkcionář; přesedlává na hokej, když se domluvil na práci u libereckých Bílých Tygrů. V severočeském klubu bude působit ve vedení tamější akademie. V roli externího poradce se bude věnovat rozvoji tréninkových procesů, sportovního managementu a novým projektům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Nezmar.

Článek

„Honza Nezmar je respektovanou osobou v mnoha oblastech sportu. I přesto, že působil mnoho let zejména ve fotbalovém prostředí, jsme přesvědčeni, že v jeho osobě získáváme top manažera, který nám může velmi pomoci s dalším vývojem a směřováním akademie tak, abychom byli i nadále úspěšní," řekl k angažování Nezmara viceprezident hokejového Liberce Lukáš Přinda.

Nezmar se do českého sportovní prostředí vrací přesně po třech letech, kdy jako sportovní manažer skončil ve fotbalové Slavii. V ní působil od prosince roku 2017 a se sešívanými zažil dva tituly v lize i stejný počet v domácím poháru. Kromě toho se Slavia v sezoně 2018/19 probojovala do čtvrtfinále Evropské ligy a v následujícím ročníku se po 12 letech představila v základní skupině Ligy mistrů.

Po konci ve Slavii Nezmar, který předtím zastával funkci sportovního ředitele i v libereckém Slovanu se stal sportovním poradcem v polském klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala. Následně vystudovaný ekonom pracoval pro poradenskou firmu Deloitte ČR. V týmu Deloitte Sports Advisory se věnoval projektům ve financování sportu, výstavby sportovní infrastruktury a odměňování sportovců.

Reklama