Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

První neformální setkání nového ředitele Ředitelství služby cizinecké policie se svým slovenským protějškem

Dnem 01. 08. 2023 se novým ředitelem Ředitelství služby cizinecké policie České republiky stal plk. Mgr. Aleš Benedikt. 


Bývá už nepsaným pravidlem, že nově jmenovaný ředitel absolvuje svoji první služební cestu na Slovensko. Jinak tomu nebylo ani nyní. První, i když neformální setkání se zahraničním partnerem, absolvoval nový ředitel přímo s ředitelem Úřadu hraniční a cizinecké policie Prezidia Policejního sboru plk. Robertem Guckym, který požádal o zorganizování neformálního setkání. Schůzky se zúčastnil i náměstek pro vnitří hranice plk. Jiří Stuchlý.

Setkání se uskutečnilo na společném kontaktním pracovišti Holič- Hodonín, které zorganizoval nový styčný důstojník Policie České republiky na Slovensku a bývalý dlouholetý ředitel Ředitelství služby cizinecké policie brig. gen. Milan Majer. Slovenská strana informovala nového ředitele o aktuálním vývoji tranzitní nelegální migrace na území Slovenské republiky. Poukázala na to, že je třeba pojmenovat konkrétní příčiny a hledat společná řešení. Slovenská strana také deklarovala a potvrdila zájem pokračovat ve společném výkonu služby v blízkosti společných hranic a ve vlacích. Zúčastněné strany potvrdily společnou vůli pokračovat v pravidelných setkáních, zejména v otázkách zpětného přebírání nelegálních migrantů v rámci readmisních dohod.

Zároveň se oba ředitelé shodli na tom, že problém tranzitní nelegální migrace je třeba řešit v celém kontextu, a to v souladu s legislativou Evropské unie.

Na závěr setkání ředitel Úřadu hraniční a cizinecké policie Prezidia Policejního sboru popřál novému řediteli mnoho úspěchů v nové funkci. 

"Stát se ředitelem útvaru je pro mě obrovská výzva a ja se těším na úzkou spolupráci s našimi kolegy ze Slovenska," odvětil ředitel plk. Aleš Benedikt.


 

kpt. Bc. Josef Urban
tiskový mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

01. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

Společné setkání

Společné setkání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem