Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren Sports Series se dále odhaluje, ukazuje dveře

David Bureš
Diskuze (0)
Chystaný automobil zatím označovaný jako Sports Series se stane nejlevnějším modelem v nabídce McLarenu.

McLaren postupně uvolňuje informace o chystaném modelu, který zatím nazývá Sports Series. Automobilka nejnověji ukázala první snímek nezamaskované karoserie plánovaného auta.

Snímek ukazuje netradičně tvarované dveře, jejichž tvar vedou vzduch k chladicímu otvoru motoru na boku karoserie. Ten se nachází za dveřmi, jako u většího modelu 650S, ve srovnání s ním je však chladicí otvor Sports Series menší.

Už dříve McLaren odhalil, že se dveře novinky budou otevírat k nebi. Základem vozu bude karbonový monokok sdílený s modelem 650S. Rozsáhlé použití karbonových vláken ostatně naznačuje i nejnovější snímek Sports Series.

O pohon novinky se postará podladěná verze 3,8litrového osmiválce twin-turbo z 650S, která bude disponovat výkonem okolo hodnoty 500 koní (368 kW). Nový model má být schopný být autem pro každý den, z toho důvodu má nabídnout prostorný interiér a rozměrný zavazadelník. Tento plán McLarenu dokazuje, že se novinka chce postavit Porsche 911 nebo Mercedesu-AMG GT.

McLaren nový model zatím nazývá jako Sports Series, sériové auto ale dostane jiné jméno. Jak se „baby-Mac“ bude jmenovat, se dozvíme již v dubnu, kdy Sports Series bude odhalen na autosalonu v New Yorku. Jako první se představí kupé, následovat má roadster a patrně i odlehčené provedení.

David Bureš
Diskuze (0)