Denník N

Komu sa naozaj roztrasú ruky. Predstava, že tenistky sú menej odolné ako muži, je mylná

Alex Molčan aj Rebecca Šramková otočili zápasy, ktoré sa zdali byť stratené. Foto - TASR; koláž - N
Alex Molčan aj Rebecca Šramková otočili zápasy, ktoré sa zdali byť stratené. Foto – TASR; koláž – N

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Slovenská tenistka Rebecca Šramková minulý týždeň prehrávala s Karolínou Muchovou 7:5, 3:6, 1:5. V treťom sete odvrátila štyri mečbaly a vyhrala 7:5.

Toto bola jej odpoveď na otázku, ako sa jej to podarilo: „Poviem len dve slová: ženský tenis.“

Slovenský tenista Alex Molčan v stredu prehrával s Rakúšanom Sebastianom Ofnerom 4:6, 0:5. Odvrátil dva mečbaly a napokon vyhral 4:6, 7:5, 7:6 (5).

Šramková svojou odpoveďou naznačila, že ženské výkony v tenise sú oveľa menej stabilné ako mužské. Ide o taký zažitý stereotyp, že sa pomaly berie ako fakt.

Obraty slovenských tenistov sú len dva izolované príklady, no aj analýza vyše 800 zápasov a 8000 gemov dokázala, že v skutočnosti to mal byť skôr Molčan, kto mohol nevšedný výsledok zdôvodniť odpoveďou: „Poviem len dve slová: mužský tenis.“

Komu sa naozaj roztrasú ruky?

K mylnému dojmu, že tenistky pod tlakom zlyhávajú častejšie ako tenisti, prispieva

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie