Hrozil, že z bytovky skočí. Policajní vyjednávači po šiestich hodinách muža zachránili

Polícia zasahovala v stredu po tom, ako dostala oznam, že sa po streche jednej z bytoviek na sídlisku Družba v Trnave nebezpečne pohybuje muž. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

03.08.2023 13:29
debata (4)

„Na miesto sme okamžite vyslali viaceré hliadky. Prví na miesto dorazili policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorí s mužom nadviazali kontakt a policajti z obvodných oddelení, ktorí zabezpečili okolie domu, aby nedošlo k prípadnému zraneniu nezúčastnených osôb,“ uviedla polícia.

Operačný dôstojník vyhodnotil situáciu a na miesto vyslal špecializovaný tím zložený z policajných vyjednávačov, psychológov, ale aj policajný pohotovostný útvar, ktorý bol pripravený zasiahnuť na základe vývoja situácie.

Policajní vyjednávači s mužom niekoľko hodín intenzívne komunikovali. „Ich prioritou bolo hlavne dostať muža do bezpečia a bez následkov ho odovzdať do rúk privolaných záchranárov. Po takmer šiestich hodinách boli úspešní, muž začal spolupracovať a k fatálnym následkom na jeho zdraví a živote nedošlo. Krátko po polnoci ho previezli záchranári do nemocnice,“ informovala polícia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vyjednávač #Polícia Slovenskej republiky