Němcová (ODS): Prezident chce jet do Moskvy? Ať si cestu zaplatí sám

16.03.2015 17:11

V souvislosti s plánovanou cestou prezidenta ČR Miloše Zemana do Moskvy na oslavu 70. výročí konce 2. světové války žádám předsedu vlády, aby o této cestě ještě s panem prezidentem jednal.

Němcová (ODS): Prezident chce jet do Moskvy? Ať si cestu zaplatí sám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Podle dosavadních informací se má vojenské přehlídky v Moskvě dne 9. května 2015 zúčastnit vůdce Severní Koreje Kim Čong-un. Nikdo z evropských nejvyšších státníků svou účast zatím nepotvrdil.

Jsem přesvědčena, že významné výročí konce 2. světové války si můžeme důstojně připomenout jinak, než na oslavě v zemi, která v současnosti porušuje mezinárodní právo a pomocí propagandy ohrožuje vnitřní bezpečnost řady zemí v Evropě, včetně České republiky.

V případě, že prezident země nezmění svůj úmysl a měl by být jedinou nebo jednou z mála hlav demokratických zemí na této akci, neměla by vláda umožnit krytí výdajů na tuto konkrétní zahraniční cestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …