Denník N

Smrť mamy jej oznámil novinár, smútila s marihuanou a prišla o zlatú šancu. Teraz si Sha’Carri všetko vynahradila

Foto – AP
Foto – AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Sha’Carri, volám sa Sha’Carri!“ rázne vyčítala novinárovi z Izraela nesprávnu výslovnosť svojho mena, keď sa jej prihovoril po zisku šprintérskeho titulu na atletických majstrovstvách sveta.

Američanka Richardsonová vyhrala ženskú stovku v impozantnom rekorde šampionátu 10,65 s a na zlato tak premenila hneď svoj prvý štart na svetovej akcii.

Pred novinármi niekoľkokrát zdôraznila, že ho dosiahla napriek nepriazni hejterov a médií, a deklarovala, že toto je len začiatok.

V Budapešti porazila aj favorizované Jamajčanky. Druhá skončila Shericka Jacksonová za 10,72 s, tretia Shelly-Ann Fraserová-Pryceová (10,77).

Nie som späť, som ešte lepšia

Nová majsterka sveta sa s novinármi nemá v láske. Každým svojím krokom, outfitom či vyjadrením priťahuje pozornosť bulváru, ktorý jej nič nedaruje. Zároveň však z nej robí postavu, ktorá popularitou presahuje svet atletiky.

Dobre to ilustruje nasledujúci paradox:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Atletika

MS v atletike

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie