Založ si blog

Bilboardy – náš duševný smog

Bilboardy – náš duševný smog premnožený pri príležitosti volieb tých, z ktorých niektorí povedú našu krajinu:

Demokrati: „Demokrati spájajú“ – rozpojiť, spojiť, rozpojiť, spojiť, rozpojiť, spojiť, kto si trúfne odhadnúť v akej fáze (roz)spájania budú po voľbách, alebo dva mesiace po nich.

Republika: „Mimovládkam ani cent“ – neverte im, že nevedia po maďarsky, toto sa naučili od Horthy – Orbánovskej kľuky. Ale nebojte sa, oni mysleli, že iba tým „zlým“ mimovládkam. Neexistuje na Slovensku človek, ktorý aspoň nepriamo nespolupracuje s nadáciou, neziskovou organizáciou, fondom, občianskym združením či odborovou organizáciou (iba ak by o tom nevedel).

Republika: „My sme republiku nerozkradli“ – raz neviem, či sa chvália alebo sťažujú? A ja dúfam, že tú príležitosť kradnúť ani nedostanú. Dezinformácia do každej rodiny.

Republika: „Už ani náboj na Ukrajinu“ – už ani zrno na zmar, gottwaldove deti žijú stále medzi nami, len pozor chlapci na ten syfilis, pozor na ten syfilis…

Progresívne Slovensko: „Dôstojná budúcnosť pre všetkých“ – nezabúdajme, že budúcnosť je teraz. Asi bol chudáčik večer sám, keď toto všeobjímajúce heslo vymyslel, jedol repové chipsy a prišlo mu tak clivo.

Modrí, Most-Híd: „Líder zvládne ťažké časy“ – hm, indiánsky náčelník Vybitá puška, hm, by rád ešte raz odrať barana, hm… Možno už ale zabudol, ako sa to robí.

KDH: „Pripravení meniť Slovensko“ – za 2000 rokov nedokázali zmeniť ani len seba…

KDH: „Pripravení pomáhať ľuďom“ – a ani nepožiadaš majetku blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je.

Hlas: „Zodpovedná zmena“ – začnite od seba, úprimne a zodpovedne si priznajte, kto je kto, stranícky, osobne a tak (LGBTI+). Nech Vás sila sprevádza (a ešte úprimnosť).

Hlas: „Chcete lacnejšie potraviny (energie)?“ – ja chcem lacnejší benzín, deti chcú mega lacnejší internet, spolupracovník chce lacnejší alkohol a nájdu sa aj takí, ktorí chcú lacnejšie dovolenky, či kondómy. Asi to chce viac bilboardov, či nápadov?

Smer: „Stabilita, poriadok a sociálne istoty“ – aj písať sme sa naučili, aj kričať už vieme, aj nadávať, aj pekní sme, len tá medvedia hlava… Čo je to ten dobrý skutok? A možno tie červeno krvavé ruky zašpinené od hnedých hoven vám trošku kazia imidž.

Sme rodina: „Nemeníme hru, stále pomáhame“ – rozrastajúca sa rodina mladých mamičiek, ale i rôznych tieňov a sivých podtržtašiek verí, že budú stále nielen pomáhať ale aj platiť a hra sa naozaj nezmení navzdory slušnosti.

Oľano a priatelia: „My vás mafii nepredáme“ – bu bu bu, Peter Nagy by povedal, že už sme starí na rozprávky a nekŕmte nás tým, čo bolo… Strašiak na poli oblečený do paranoje spolu s prázdnymi makovými hlavami trasie sa vo vetre, naháňajú vtákov vo vlastnej hlave.

Sas: „Saska je istota ekonomického rastu“ – kde bolo tam bolo, bola raz jedna krajina, kde sa sľuby sypali a vlády padali podľa nálady jedného hlúpeho a sebastredného Jana a už viac jednoducho nikdy neprišlo, aj keď sa raz zdalo, že príde.

 

Občania, ktorí ešte nie sú ministri, nech sa zajtra prihlásia u súdruha Žinčicu….

Básničky VI.

29.09.2023

Ráno IIIa.3 dvadsaťštyri hodinoví ľudia klepú na okná ešte poskakujem v záhrade plnej balónov nadýchnem sa z vankúša spomienok je čas na čaj a prvú predpoveď počasia v real- timovej databáze mojich myšlienok začínam generovať obvyklé hlúposti obraz dnešného dňa sa na jeden displej nezmestí vírim prach a príležitosti, niečo na mňa sadne [...]

Básničky V.

19.05.2023

Večer je pomarančový večer vyrušuje ma neustále kolísanie vody z trička presvitá celý svet zobudil som ťa, aby si zaspala vták bije zobákom o sklo moje srdce bije ako čineli dnes sa všetky čmeliaky zbláznili lietali ako drony a chytili nás podvečer v posteli Rajská záhrada chovajú ma vo vysokom dome, možno na slaninu možno na výkon práce okná [...]

Krátke historky z pod svetla

21.04.2023

I. Dnes, dnes mám rande so svojím m(i)estom, na mobile som povolil všetky cookies, na rohu vo vychytenej cukrárni si dám čokoládové cookies s kúskami mandlí, aj keď mi mandle už dávno vybrali. Pozoruje ma urban kamera, ktorej som už dávno povolil snímať moje kroky ako informáciu o mojich osobných údajoch a pocitoch, som poučení a učiť sa mi dnes už nechce, dnes sa [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 52571x
Priemerná čítanosť článkov: 1643x

Autor blogu

Kategórie