24. srpna 2023 • 17:30

Sparta má v Záhřebu asi 200 fanoušků. Policie je v pohotovosti, v centru klid

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU | Dva policisté sedí v prázdné hospodě, dva stojí před ní. Baví se, dívají se kolem, na práci nic moc nemají. Čekali totiž na fanoušky Sparty, kteří dorazili do Záhřebu na večerní zápas s Dinamem. Jenže marně, ve vyhřátých ulicích hlavního města je (zatím) klid. Centrem se potuloval jediný odvážlivec, jenž měl na sobě triko s logem Letenských. „Mám pro strach uděláno,“ prohodil.



Za pár hodin je start zápasu, přesto by málokdo v Záhřebu poznal, že chorvatský šampion hraje o základní skupinu Evropské ligy.

V ulicích postává hrstka policistů. Hlídají místa, kde by se mohli objevit sparťanští fanoušci.

Fanshop Dinama? Kdepak.

Sparta fanouškům doporučila tři podniky, kde by měli být ve stoprocentním bezpečí. I když by na sobě neměli mít šálu či dres. Jeden je 45 minut chůze od stadionu, dva v samotném centru.

Restauraci v blízkosti katedrály Nanebevzetí Panny Marie hlídali dva policisté venku, jejich dva kolegové posedávali uvnitř. Opodál stála další hlídka, v autě nachystaní další kolegové. „Ano, jsme tu kvůli fanouškům Sparty,“ potvrdil jeden z nich.

Ale nikde nikdo. Hospoda prázdná, na ulici jen turisté. „Je klid, nic se neděje,“ řekl krátce.

Ano, autobus sparťanských fanoušků dorazil do Záhřebu ve čtvrtek za doprovodu chorvatských policistů, Letenští zůstali na okraji města, sraz mají až před zápasem u stadionu Maksimir.

V centru se objevili jen dva z nich. Jeden měl na sobě triko s logem klubu. Nikdo si ho nevšímal. K žádným nepokojům jako při výjezdu fanoušků Dinama do Atén v předkole Ligy mistrů, zatím nedošlo. Pro domácí zápas nebudou na stadionu chybět, ale kvůli smrti řeckého fanouška, kvůli níž probíhá v Řecku soud s těmi chorvatskými, nesmí na stadion během odvety v Praze.

Spartu požene v úvodním zápase proti domácímu Dinamu přes dvě stě fanoušků. Budou se radovat z dobrého výsledku do odvety v Praze?

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud