Hlavní obsah

Kouč Luhansku nabídl rezignaci, mužstvo podle médií povede proti Slavii asistent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Soupeř slávistických fotbalistů ve 4. předkole Evropské ligy Zorja Luhansk je bez hlavního trenéra. Srbský kouč Nenad Lalatovič po víkendové remíze 1:1 s Minajem v ukrajinské lize nabídl po pár týdnech ve funkci rezignaci a podle médií ji vedení přijalo. Server novosti.rs uvedl, že Zorju ve čtvrtek v domácí odvetě proti Pražanům povede dosavadní chorvatský asistent Mladen Bartulovič.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Luhanska Nenad Lalatovič (vpravo) během utkání na Slavii.

Článek

Lalatovič hovořil o rezignaci na tiskové konferenci po nedělní remíze s Minajem. Třetí tým minulé sezony ukrajinské ligy v šesti soutěžních zápasech této sezony jen jednou zvítězil a v domácí soutěži mu patří až 11. příčka.

„Nedokázal jsem naplnit očekávání. Také od sebe jsem očekával více. Ukrajinskou ligu mám opravdu rád. Máme několik zraněných, chybí nám čtyři hráči, abychom předváděli výkony jako v minulé sezoně,“ citoval facebookový profil klubu z tiskové konference Lalatoviče, který vede Zorju teprve od letní přestávky.

„Budu mluvit s prezidentem klubu. Také jsem nespokojený s výsledky a s tím, co jsem udělal. V klubu jsem vydělal tři platy, ale klidně si vezmu jen jeden. Chci ukázat, že jsem na Ukrajinu nepřišel pro peníze,“ dodal pětačtyřicetiletý trenér.

Podle médií prezident klubu rezignaci přijal a dočasným hlavním koučem jmenoval šestatřicetiletého Bartuloviče, jenž dosud dělal v Luhansku asistenta. Zorja zatím oficiálně trenérskou změnu nepotvrdila, neboť jí už od nedělního večera nefungují internetové stránky.

Celek z Luhansku se ve čtvrteční odvetě se Slavií pokusí dotáhnout ztrátu 0:2 z úvodního utkání v Edenu. Mužstvo se už přesunulo do polského Lublinu, kde hraje své domácí zápasy v pohárech kvůli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu.

Reklama

Související témata: