Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zvažuje výrobu kompaktního kupé

Michal Fokt
Diskuze (5)
Německá konkurence Mercedesu už v nižší střední třídě má modely kupé celá léta, teď na ně snad ve Stuttgartu konečně zareagují.

Mercedes-Benz rozhodně není v nižší střední třídě žádným nováčkem, jeho třída A už existuje ve třetí generaci, která prošla dost radikální proměnou, vždy se ale jednalo o hatchbacky, respektive nejnověji o sedan a kombi, zatímco u bavorské konkurence se v nabídce už pevně uchytila sportovně laděná kupé Audi TT, respektive BMW 1 a 2.

Ačkoli rozhodně nejde o prodejní trháky a kategorie kupé už několik let po sobě klesá, Mercedes podle informací Auto Bildu zvažuje, že v příští generaci třídy A obohatí nabídku právě o dvou-, popřípadě třídveřový model. S ohledem na to, že definitivní rozhodnutí ještě nepadlo, nejsou k dispozici žádné bližší informace, nicméně by patrně nešlo o lehce pozměněnou karoserii sedanu CLA a bez páru zadních dveří, ale o dynamičtěji střižené, sportovně laděné kupé spíše ve stylu AMG GT, z něhož by následně mohl vzniknout i dvoumístný roadster. Jisté v tom případě je, že by k pohonu nového kupé sloužily výhradně přeplňované čtyřválcové motory.

Pokud to dopadne dobře, kompaktní kupé Mercedesu přijde na trh asi v roce 2019 jako čtvrtá karosářská varianta s již naznačeným možným potenciálem, co se otevřené verze týče.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - rokyta.p
18. 3. 2015 11:16
Re: ?
já to vidím stejně, SLK II. :-) a líbí se mi :yes:
18. 3. 2015 00:06
Re: ?
Tohle bych viděl spíš jako SLK s pevnou střechou...
17. 3. 2015 21:38
Re: ?
C Coupé je prakticky stejně velké jako 4er. To E Coupé je citelně menší než 6er (má stejný rozvor jako C Coupé a delší je jen o asi 10 cm).
17. 3. 2015 21:27
Re: ?
Tak ale furt je ckupe vacsie ako tt bo 1ka, 2ka. To je skor ako 3kupe resp 4ka uz teraz. Ale tak mal benz predsa c sportcoupe a clc este nedavno.
17. 3. 2015 20:35
?
A co je C-coupé? Éčko coupé je na podvozku céčka, céčko kupé je ještě menší...