Hlavní obsah

Nový Olatunji? Útok fotbalového Liberce posílil čahoun z Nigérie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zimě se Slovanu povedl tah s Victorem Olatunjim, nyní u Nisy doufají v podobný scénář. Liberec posílil útočník Chidera Micheal Okoh. Dvacetiletý Nigerijec přichází z maltského klubu Mosta FC na hostování do konce sezony s opcí na přestup.

Foto: FC Slovan Liberec, Sport.cz

Liberec posílil útočník Chidera Micheal Okoh

Článek

Olatunji přišel do Liberce v lednu jako host z Kypru, na jaře za severočeský klub nasázel osm gólů. Klub na něj uplatnil opci a se ziskem ho následně prodal Spartě. Nyní pod Ještěd přichází posílit ofenzivu jeho krajan Okoh.

„Jedná se o mladého talentovaného hráče, který u nás byl v létě na testech, při nichž nás zaujal, a proto jsme se rozhodli dát mu šanci,“ vysvětlil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

V týmu Luboše Kozla Okoh doplní útočníky Kulenoviče, Rabušice, Tuptu a Horského. Liberec zatím trápí ofenziva. V sedmi utkáních vstřelil sedm gólů. Naposledy vyšel gólově naprázdno s mistrovskou Spartou. Okoh za maltský klub Mosta vstřelil během devatenácti zápasů čtrnáct branek. Fotbalově vyrůstal v Lagosu.

„Přechod z Afriky do Evropy v tak nízkém věku pro mě nebyl jednoduchý. Jsem šťastný, že budu působit v Liberci. Je to pro mě velká šance dál se zlepšovat. Chtěl bych se prosadit do základní sestavy a svými góly přispět k týmovým úspěchům,“ prohlásil pro klubový web Slovanu Okoh, který měří stejně jako Olatunji 193 centimetrů. U Nisy nyní doufají, že svého krajana napodobí.

Reklama